Hrvatske tvrtke na sajmu brodograđevne industrije Nor-Shipping u Oslu

NOR Shipping - sajam
Vrijeme održavanja: 30.05.2017. - 02.06.2017.
Hrvatska gospodarska komora organizirala je sudjelovanje hrvatskih tvrtki na sajmu brodograđevne industrije Nor-Shipping 2017, koji se od 30. svibnja do 2. lipnja održava u Oslu, u Norveškoj.

„Sajam Nor-Shipping pružio je mogućnost predstavljanja dijela proizvodnog programa hrvatskih tvrtki na brzorastućem tržištu brodograđevne industrije. Na sajmu su ostvareni brojni novi kontakti te obnovljene poslovne veze između postojećih tvrtki partnera“, rekla je tajnica Udruženja metaloprerađivačke industrije Gordana Ribarić, koja je održala niz poslovnih razgovora s predstavnicima asocijacija i udruženja koji izlažu na sajmu (nizozemskim udruženjem Netherlands Maritime Technology, norveškim udruženjima brodograđevnih izvoznika Norweigan Maritime Exporters i udruženjem norveških brodogradilišta Norwegian Shipbuilders, danskim udruženjem Danish Export Association,  njemačkim Udruženjem VDMA- Odjelom za pomorsku, brodsku i offshore opremu, predstavnicima sajma SMM u Hamburgu, u Njemačkoj,  Baltexpo u Gdansku, u Poljskoj te Europort u Roterdamu, u Nizozemskoj).

Prvog dana sajma hrvatske je izlagače na štandu posjetio Veleposlanik Republike Hrvatske u Norveškoj Hrvoje Marušić koji je ponudio svu potrebnu pomoć povezanu s ostvarivanjem novih poslovnih prilika na norveškom tržištu te dao vrlo detaljne i važne savjete o specifičnosti poslovanja s norveškim tržištem. Marušić je izlagačima predstavio projekt u koji bi se tvrtke mogle uključiti (modernizacija – konverzija motora na električni pogon za norvešku prijevoznu putničku tvrtku), mogućnosti uključivanja u suradnju u programima koje provodi Inovation Norway te opisao izlagačima iskustva s projektom CroNoMar.

Član Uprave tvrtke TTK d. o. o. Damir Schiller naglasio je važnost sudjelovanja na sajmovima kao mjestima susreta ne samo potencijalnih novih kupaca nego i novih dobavljača te mjesta na kojem se prate najnovije tehnologije i susreću svi poslovni partneri. Izlagački su prostor HGK posjetili i predstavnici hrvatskih tvrtki: Brodotrogir d. o. o., Ineltech d. o. o. Indi-metal d. o. o., Imex Marine d. o. o. te Data-Link d. o. o.

Na zajedničkom izložbenom prostoru Hrvatske gospodarske komore svoju proizvodnju predstavljaju brodogradilišta: Uljanik d. d., Brodosplit d. d., Radež d. d. i Viktor Lenac d. d. te proizvođači opreme Končar-MES d. d., TTK d. o. o., Končar-GIM d. d., iCAT d. o. o. i TEMA d.o.o.

Nor-Shipping jedan je od najvažnijih sajmova pomorstva i brodogradnje u svijetu, namijenjen proizvođačima proizvoda i usluga povezanih s brodogradnjom i pomorstvom. Bijenalan je, a ove se godine održava već 26. put i među vodećim je sajmovima svjetske brodogradnje i pomorske opreme. Na prethodno održanom sajmu na površini od 22.500 m2 svoje su proizvode izložila 992 izlagača, a sajam je posjetilo 15.400 posjetitelja.

Norveška ima dugu pomorsku tradiciju. Pomorski je sektor ključan sektor norveškoga gospodarstva uz eksploataciju nafte i plina te ribarstvo. Ovaj je sajam izložba najviše klase koja okuplja vrh svjetske pomorske i brodograđevne industrije i omogućuje kvalitetno povezivanje i širenje poslovnih kontakata. Seminari, forumi i konferencije u sklopu sajma na najvišoj su stručnoj razini i predstavljaju najmodernije inovativne proizvode i tehnološka rješenja.

Za više informacija o sajmu možete kontaktirati Slavena Štrkovića, sstrkovic@hgk.hr ili Gordanu Ribarić, gribaric@hgk.hr (01/4606705).

Kontakti

  • mr. sc. Gordana Ribarić voditelj Odjela za prerađivačku industriju Tel: +385 1 460 6740 Email: gribaric@hgk.hr
  • Slaven Štrković stručni suradnik Tel: +385 1 460 6736 Email: sstrkovic@hgk.hr