Hrvatska gospodarska komora ispituje interes hrvatskih tvrtki za sudjelovanje u gospodarskom izaslanstvu u Berlin, u Saveznoj Republici Njemačkoj, 18. veljače.

Svoj interes za sudjelovanje u delegaciji možete izraziti najkasnije do petka, 18. siječnja, u 16 sati ispunjavanjem online obrasca u nastavku teksta.

U slučaju dovoljnog broja zainteresiranih članica pristupit će se organizaciji posjeta u sklopu kojeg bi se organizirao susret hrvatskih tvrtki sudionica izaslanstva s potencijalnim partnerima u Berlinu.

S obzirom na potencijal njemačkog tržišta koje nam je niz godina ključni vanjskotrgovinski partner, dok istovremeno udio hrvatskog izvoza u ukupnom njemačkom uvozu iznosi tek 0,2 posto, postoji prostor za značajno poboljšanje gospodarske suradnje, osobito s područjem Berlina, Brandenburga i okolnih regija.

Primarna područja za suradnju su infrastruktura, energetika, ICT, automatizacija, autoindustrija i strojogradnja, no otvorene su prijave i za druge sektore.

Napominjemo da se ispunjavanjem online obrasca ne obvezujete na sudjelovanje u izaslanstvu te da konačnu odluku o sudjelovanju možete donijeti nakon što budu poznati svi detalji programa, o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Za sve dodatne informacije kontakt-osoba je Anita Stipić, viša stručna suradnica u Sektoru za međunarodne poslove i EU (tel.: 01/4561 783; e-adresa: astipic@hgk.hr).