Vrijeme održavanja: 08.11.2018. - 10.11.2018.

Objavljeno: 02. 11. 2018. , Ažurirano: 14. 11. 2018.

U sportskoj dvorani "Marino Cvetković" u Opatiji od 8. do 10 studenoga održan je 4. Sajam opreme za hotele, apartmane i restorane HoReCa Adria.

Više od 70 izlagača iz Hrvatske i Europe na Sajmu je prezentiralo najnovije trendove, opremu i uređaje. Tijekom tri dana, koliko je Sajam trajao, posjetitelji su mogli pronaći sve što im je potrebno za opremanje svojih objekata. Prezentirano je više od 5000 artikala, a posjetilo ga je oko 3000 posjetitelja, profesionalaca u turizmu.

Prvog dana održavanja Sajma organiziran je program VIP masterclass koji je vodio Frano Ridjan. Posjetitelji su se mogli upoznati s trendovima prehrane u 2019. godini. Chef restorana Bevanda iz Opatije i Eugen Sušić, sous chef restorana Bevanda, pripremali su kanapee i finger food. Gosti iz tvrtke Kali Tuna pokazali su nove trendove u rezanju tune od pedesetak kilograma.

HGK - ŽK Rijeka na Sajmu je promovirala nositelje znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta – predstavnike enološke i gastronomske scene naše regije te predstavila mogućnosti financiranja znakova pozivom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na dostavu projektnih prijedloga Znakovi kvalitete. Poduzetnici i posjetitelji mogli su se upoznati i s uvjetima započinjanja poduzetničke djelatnosti, projektom Digitalna komora te publikacijom Vinska putovnica Primorsko-goranske županije.