Vrijeme održavanja: 12.12.2018. - 15.12.2018.

Objavljeno: 15. 11. 2018. , Ažurirano: 18. 12. 2018.

Na Poljani pape Ivana Pavla II. u Zadru, 12. prosinca otvorena je izložba Naši mali gušti 2018. koja je trajala od 12. do 15. prosinca. Izložbu je otvorio direktor ŽK Zadar Denis Ikić, a svečanom su otvorenju prisustvovali dožupan Zadarske županije Šime Mršić, direktor Turističke zajednice Grada Zadra Mario Paleka, predsjednik Obrtničke komore Zadar Stipe Knežević i mnogi drugi uzvanici. Kao svake godine, i ovogodišnje je otvorenje uveličao zbor Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića svojim prigodnim, veselim pjesmama božićnog ugođaja.

U sklopu manifestacije održane su i radionice izrade smokvenjaka i kolača od smokava, oslikanih platnenih torbi, privjesaka i gel-svijeća, božićnih vjenčića za vrata te radionica Blagdani bez viška kilograma. Na sajmu je ukupno nastupio 61 izlagač, od toga 26 izlagača iz Zadarske županije i 35 izlagača iz ostalih županija. Najvažniji izložbeni proizvodi bili su, med, sirevi, salame, vina, likeri, suveniri, slastice, nakit i drugi proizvodi.

Organizator je ove izložbe Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, a suorganizatori su Grad Zadar, Zadarska županija i Turistička zajednica Grada Zadra. Medijski pokrovitelji bili su Adriatic televizija, Antena Zadar, Narodni list, ZNET i Diadora televizija, a izložbu su pomogli Nasadi d.o.o., OTP banka i Zagrebačka banka.

Radinica izrada smokvenjaka.jpgNaši mali gušti - radionica izrade smokvenjaka; Izvor: ŽK Zadar

Radionica izrade božićnih ukrasa.jpgNaši mali gušti - radionica izrade božićnih ukrasa; Izvor: ŽK Zadar