Vrijeme održavanja: 12.12.2016. - 23.12.2016.

Na Trgu pet bunara u Zadru, od 12. do 23. prosinca 2016. g. održati će se jedanaesti put po redu izložba „Naši mali gušti 2016“. To je prodajna izložba hrane, pića, delikatesnih proizvoda i suvenira koju već jedanaestu godinu organizira Hrvatska gospodarske komora - Županijska komora Zadar u suradnji sa Hrvatskom obrtničkom komorom, Udruženjem obrtnika Zadarske županije, Zadarskom županijom, Gradom Zadrom, te Turističkim zajednicama Zadarske županije, Grada Zadra i Biograda na Moru.

„Naši mali gušti“ su prilika da se posjetiteljima predstavi i približi raznolikost obale, otoka i zaleđa Zadarske županije, a ujedno je i poticaj malim proizvođačima za što većom proizvodnjom kvalitetnih proizvoda rađenih po tradicionalnim recepturama, koje su očuvali upravo „mali“ proizvođači. Ova izložba je i prilika da mali proizvođači koji nemaju mogućnost plasmana svojih proizvoda na tržište dođu do krajnjeg potrošača.

Posjetitelji će moći razgledati i kupiti autohtone proizvode iz Zadarske županije, kao i proizvode iz drugih županija. Neki od proizvoda koji će se moći naći na „Našim malim guštima 2016“ su: med i pčelinji proizvodi, suhomesnati proizvodi, pekarski proizvodi, pekmezi i džemovi, domaća tjestenina, rakije, likeri, božićni ukrasi, suveniri od drva, kamena, stakla, ručno izrađeni sapuni i drugo.