Vrijeme održavanja: 23.12.2020.

Objavljeno: 28. 12. 2020. , Ažurirano: 28. 12. 2020.

HGK – Županijska komora Šibenik tradicionalno u prosincu dodjeljuje komorska priznanja, plakete "Zlatna kuna", najuspješnijim županijskim tvrtkama u prošloj godini.

Tvrtka Pirić Montage d.o.o. najuspješnija je u kategoriji malih. Specijalizirana je za montažu i puštanje u pogon industrijskih postrojenja te je aktivna na tržištu proizvodnje plastičnih dijelova u autoindustriji, elektronici, industriji ambalaže i potrošnog materijala. Posebna se pozornost pridaje usavršavanju u segmentu strojeva za reciklažu plastike. Pirić Montage osnovana je 2016. godine. U početku svog poslovanja bila je mala obiteljska tvrtka s četvero zaposlenih, a danas ima 18 iskusna tehničara koji, zbog razlike u vremenskim zonama, potporu 24 sata dnevno, sedam dana u tjedno, dobivaju iz ureda u Šibeniku.

U kategoriji srednjih tvrtki plaketu "Zlatna kuna" dobio je Jolly Autoline d.o.o. koji je jedini ovlašteni prodajno-servisni partner Mercedes Benza na području Dalmacije. Tvrtka je iskoristila stratešku poziciju svojih prodajno-servisnih centra u Zadru, Zagrebu i Dugopolju kod Splita te pruža usluge servisa na području od Zagreba do Prevlake i usluge prodaje na čitavom prostoru EU.

Nikica Bujas, Josip Laća.jpg
Priznanje članu Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Šibenik Nikici Bujasu uručio je predsjednik ŽK Šibenik Josip Laća; Izvor: HGK.


Najuspješnije trgovačko društvo u kategoriji velikih tvrtki jest Djelo d.o.o. koji je jedini domaći trgovački lanac u Šibensko-kninskoj županiji i ujedno trgovački lanac s najvećim brojem trgovina u Županiji. Tvrtka Djelo d.o.o. osnovana je 1990. godine, a od 2008. godine je članica Ultragros grupacije – udruženja hrvatskih trgovačkih kuća. Danas Djelo ima 60 trgovina i oko 400 zaposlenih dok u sezoni ta brojka doseže i do 500 zaposlenika.
Cjelokupna proizvodnja – od nabave do trgovine – odvija se u Šibensko-kninskoj županiji.

Zahvalnicu HGK za desetogodišnje obavljanje dužnosti u Gospodarskom vijeću ŽK Šibenik dobio je Nikica Bujas.

Zbog epidemioloških mjera ove godine nije održana svečanost dodjela pa su priznanja i plakete "Zlatna kuna" uručivane jednom po jednom laureatu.