Vrijeme održavanja: 13.10.2021.

Objavljeno: 13. 10. 2021. , Ažurirano: 13. 10. 2021.

HGK – Županijska komora Šibenik tradicionalno dodjeljuje komorska priznanja, plakete "Zlatna kuna", najuspješnijim županijskim tvrtkama u prošloj godini.

Tvrtka Capax d.o.o. najuspješnija je u kategoriji malih. Capax je tvrtka za pomorski inženjering specijalizirana za pružanje svih potrebnih tehničkih pomoći jahtama kao što su popravci i remont motora, uz sveobuhvatnu tehničku podršku na licu mjesta. Član je YC grupe.
Njihov mobilni tim tehnički kvalificiranih i iskusnih stručnjaka i inženjera dostupan je 24 sata dnevno i 7 dana u tjednu klijentima diljem Mediterana.

Priznanje je članu uprave Teu Petričeviću uručio dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta.

U kategoriji srednjih tvrtki Zlatnu plaketu dobio je Jolly Autoline d.o.o. koji je jedini ovlašteni prodajno servisni partner Mercedes Benza na području Dalmacije. Tvrtka je iskoristila stratešku poziciju svojih prodajno-servisnih centra u Zadru, Zagrebu i Dugopolju kod Splita te pruža usluge servisa na području od Zagreba do Prevlake i usluge prodaje na čitavom prostoru EU. Stalno se prilagođavaju potrebama svojih klijenata i baziraju se na kvaliteti usluge i profesionalnom pristupu uz partnerski odnos s klijentima. Uz uslugu prodaje i servisiranja te kupnje originalnih rezervnih dijelova i opreme, nude savjete vezane uz kupnju, financiranje i osiguranje vozila putem Mercedes-Benz Leasinga.

Župan Šibensko-kninski Marko Jelić uručio je priznanje članu uprave Josipu Veštiću.

Najuspješnije trgovačko društvo u kategoriji velikih tvrtki jest Djelo d.o.o. koji je jedini domaći trgovački i ujedno trgovački lanac s najvećim brojem trgovina u Šibensko – kninskoj županiji. Tvrtka Djelo d.o.o. osnovana je 1990. godine, a od 2008. godine je članica Ultragros grupacije - udruženja hrvatskih trgovačkih kuća. Danas Djelo ima 60 trgovine i približno 450 zaposlenih . Djelo već dugi  niz godina uspješno surađuje sa domaćim proizvođačima i malim OPG-ovima kako iz naše županije tako i iz okolnih županija. Samim tim potiču domaću proizvodnju i podupiru stvaranje novih radnih mjesta.

Voditeljici marketinga Donateli Jakšić Papak priznanje je uručila glavna tajnica HGK Marina Rožić.

Prigodnim riječima prisutnima se obratila glavna tjnica HGK Marina Rožić te župan Šibensko-kninski Marko Jelić i v.d. predsjednik Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Šibenik Josip Laća.