Mobilni tim ŽK Rijeka posjetio društvo Montcommerce

Mobilni je tim Županijske komore Rijeka, Zlatko Mičetić i Gabrijela Milin te voditeljica Područnog ureda HBOR-a Vesna Bartolović Stančić, posjetio društvo Montcommerce d. o. o. u Industrijskoj zoni Kukuljanovo gdje su njegovi članovi razgovarali s direktorom Mijom Meštrovićem.

Tvrtka, koja ima 200 zaposlenika, lider je u sektoru montaže industrijskih postrojenja, a djeluje i na području inženjeringa - projektiranje i upravljanje radovima u strojarstvu, završnih radova u građevinarstvu - montaža i HVAC ( Heating, Ventilating and Air Conditioning System engl. sustav za grijanje, ventiliranje i kondicioniranje zraka) sustava za zgrade te strojarstva - proizvodnja različitih čeličnih konstrukcija u industriji, pomorskom inženjerstvu i inženjeringu te montaža čeličnih konstrukcija izvan obale.

Zlatko Mičetić ukratko je predstavio Županijsku Komoru Rijeka, njenu viziju i misiju te strategiju za razdoblje 2017.–2022. godine, kojom se njezini proizvodi i usluge nastoje prilagoditi stvarnim potrebama gospodarstva. Mobilnim se timovima pristupa članicama kako bi im se predstavile aktivnosti i usluge Komore. Predstavljene su aktivnosti i usluge HGK; zastupanje interesa članica radom strukovnih skupina, organizacijom stručnih edukacija, pružanjem podrške razvoju poduzetništva, pružanjem potpore u internacionalizaciji poslovanja, sudjelovanjem na sajmovima, organizacijom B2B-susreta, informiranjem o izvorima financiranja, zakonodavstvu. Sve su to mogućnosti koje poduzetnicima stoje na raspolaganju za korištenje putem HGK sustava.

Gabrijela Milin predstavila je online Katalog hrvatskih proizvoda te upis u njega, modul za korištenje usluge poreznog savjetovanja, a dogovoreno je da će Komora detaljnije upute poslati u pisanom obliku.

Vesna Bartolović Stančić predstavila je kreditni program namijenjen financiranju pripreme proizvodnje za izvoz i naplatu izvoznih poslova te ostale HBOR-ove potpore namijenjene izvoznicima, s posebnim naglaskom na izdavanju ino garancija – ponudbene garancije, za povrat avansa, dobro izvršenje posla i otklanjanje nedostataka u garantnom roku. Predstavljena je i mogućnost izravnog kreditiranja kupca u inozemstvu, kao i informacija o povećanju postotka osigurane svote u slučaju osiguranja izvoznih potraživanja.

 

Kontakti

  • Gabrijela Milin Stručni suradnik Tel: + 385 51 209 172 Email: gmilin@hgk.hr