Vrijeme održavanja: 13.05.2019.

Stručni tim Komore Zagreb, u kojem je bio Zlatan Fröhlich, predsjednik KZ sa suradnicama, posjetio je 13. svibnja tvrtku Laser Inženjering d.o.o. iz Zagreba, gdje se sastao s njenim osnivačem i direktorom Anđelkom Kaščelom.

Laser Inženjering vodeći je servisni centar za rezanje metala u Hrvatskoj. Tvrtka pruža usluge laserskog rezanja, rezanja vodom, plazma rezanja, autogenog rezanja te odnedavno i rezanja naprednom laserskom tehnologijom Fiber. Uz uslugu rezanja metala, pružaju i popratne obrade i usluge, poput savijanja lima i urezivanja navoja, a imaju i vlastiti vozni park za dostavu robe.

Ulaganjem u novu tehnologiju, odnosno nabavom lasera Fiber, prvoga takvog modela u ovom dijelu Europe, tvrtka je unaprijedila svoju proizvodnju i ostvarila značajnu korist, tako da je ostvareni prihod po zaposlenome na mjesečnoj bazi čak 10 puta veći nego onaj uz primjenu dotadašnjih tehnologija.

Laser Inženjering ostvaruje značajan dio svojih prihoda u inozemstvu, ponajprije u Austriji i Njemačkoj, a želja im je još više povećati taj udio te proširiti poslovanje i na druge europske zemlje, uz povećanje broja zaposlenih.

Uz obilazak proizvodnog pogona, predstavnici Komore Zagreb upoznali su direktora tvrtke s aktivnostima i uslugama koje Hrvatska gospodarska komora nudi svojim članicama, posebice s novom informacijsko-komunikacijskom platformom za e-usluge Digitalna komora, znakovima kvalitete HGK Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta te mogućnostima sudjelovanja u poslovnim delegacijama i na inozemnim sajmovima.