Mobilni tim HGK ŽK Rijeka posjetio tvrtku Liburnia pomorska agencija d. o. o.

U sklopu aktivnosti mobilnih timova HGK, tim Županijske komore Rijeka, u kojem su bili viši stručni savjetnik Zlatko Mičetić, stručni suradnik Odsjeka za pomorsko gospodarstvo, promet, trgovinu i turizam Sara Štrljić te voditeljica Područnog ureda HBOR-a Vesna Bartolović Stančić, posjetio je 7. srpnja tvrtku Liburnia pomorska agencija d. o. o.

O tvrtki su razgovarali s Marinom Škufcom, direktorom, te Davorom Vučkom, financijskim menadžerom.

Mičetić je uvodno predstavio aktivnosti i usluge HGK; zastupanje interesa članica, djelovanje mobilnih timova, rad strukovnih skupina, organizaciju edukacija (seminara, konferencija, radionica), pružanje podrške razvoju poduzetništva, djelovanje sudišta pri HGK, pružanje potpore u internacionalizaciji poslovanja kroz pronalazak novih tržišta i partnera, sudjelovanje na sajmovima, organizaciju B2B susreta, informiranje o izvorima financiranja, zakonodavstvu, vršenje javnih ovlasti te podizanje nacionalne svijesti putem komorskih projekata. Također, radi poboljšanja poslovanja članica, Županijska komora Rijeka započela je i novi ciklus menadžerskih edukacija koje obuhvaćaju aktualne teme upravo iz segmenata poslovanja, koji su članicama najinteresantniji.

Bartolović Stančić navela je kako HBOR u sklopu svojih aktivnosti financiranja poduzetnika nudi više od 30 različitih kreditnih programa namijenjenih financiranju investicijskih projekata i obrtnog poslovanja, pri čemu je istaknula posebne programe za financiranje i poticanje izvoza, posebno ističući kako je HBOR smanjio uvjete financiranja za izvoznike. S obzirom na to da je HBOR član Pariškog kluba bonitetnih agencija, istaknuto je kako se ne osiguravaju samo 100% sigurni poslovi i potraživanja već se ulazi i u veće rizike, a sve radi popore izvoznicima.

Članici su stavljene na raspolaganje usluge i aktivnosti Hrvatske gospodarske komore te je izražena spremnost na pružanje potpore u svim segmentima budućeg poslovanja društva. Članica je pozvana na sudjelovanje na 5. Rijeka Nautic Showu, koji će se održati 29. 9. – 1. 10. 2017.

Kontakti

  • Sara Štrljić Stručni suradnik Tel: +385 51 209 148 Email: sstrljic@hgk.hr