12. Cilj održivog razvoja

Objavljeno: 07. 08. 2020. , Ažurirano: 07. 08. 2020.

Trend odvajanja ekonomskog rasta od prekomjernog linearnog korištenja resursa jedan je od najsloženijih izazova s kojima se suočava čovječanstvo danas. Postići to na učinkovit način zahtjevat će nove politike koje stvaraju pogodne uvjete za transformaciju gospodarstva sukladno principima održivosti.

Cijeli kolovoz 2020. godine je posvećen promociji 12. Cilja održivog razvoja – Odgovorna potrošnja i proizvodnja.

Primjenjuje li vaše poduzeće principe održive potrošnje i proizvodnje? Implementirate li održive prakse u nabavnom, proizvodnom i distribucijskom lancu svog poslovanja? Koristite li odgovorno resurse u svom radu? Usmjeravate li svoje zaposlenike na odgovorno ponašanje i korištenje resursa?

Ako pronalazite svoje poduzeće u navedenim pitanjima, podijelite svoje primjere i dobru praksu s nama.

HGK poziva sve svoje članice da se pridruže u promoviranju COR-a 12 te da nam tijekom kolovoza, a ne kasnije od 31. kolovoza u 24:00 sata, dostave vlastite primjere dobrih praksi vezanih uz održivu potrošnju i proizvodnju. u obliku kratkog teksta (1000 znakova), foto ili video zapisa kojeg možete dostaviti putem e-adrese: zdop@hgk.hr.

Prikupljene dobre prakse promovirat ćemo u rujnu putem suradničke platforme HGK_COR AKCELERATOR.

Kako biste saznali više o dobrim praksama o UN-ovom COR-u 12 - Odgovorna potrošnja i proizvodnja na međunarodnoj razini, poslušajte zanimljive podcaste: