Mediteranski festival knjige u Splitu

Vrijeme održavanja: 03.05.2017. - 07.05.2017.

Mediteranski festival knjige cjeloviti je festival knjige koji će se održati u velikoj dvorani Gripe u Splitu od 3. do 7. svibnja te tako prvi put u Dalmaciji na jednome mjestu združiti izdavače knjiga, autore i sve ljubitelje pisane riječi.

Mediteranski festival knjige organizira Zajednica nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Splita te uz potporu brojnih partnera.

Ulaz je slobodan, a posjetitelje tijekom 5 dana trajanja Festivala očekuje vrlo raznolik program. Osim zanimljivih panel-diskusija, susreta s autorima i promocija novih naslova, posjetitelji će imati priliku i nabaviti knjige po promotivnim cijenama. Izbora neće manjkati s obzirom na to da će na Festivalu sudjelovati više od 60 nakladnika iz Hrvatske te će biti predstavljeno više od 10.000 novih naslova.

Povodom organizacije projekta Mediteranski festival, u Županijskoj komori Split će se u četvrtak, 27. travnja, u 11 sati održati konferencija za medije.

U ime Organizacijskog odbora projekt će predstaviti Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara, dok će program predstaviti Kruno Lokotar, cijenjeni urednik te voditelj i programski koordinator nekoliko uspješnih književnih festivala.

Kontakt-osoba u ŽK Split jest Ana Marija Puzić, Odsjek za industriju i IT te Odsjek za energetiku i zaštitu okoliša (tel.: 021/321-139).