Objavljeno: 31. 05. 2016. , Ažurirano: 18. 02. 2020.

Veleposlanik Republike Turske u Zagrebu, Nj. E. Ahmet Tuta danas se u Hrvatskoj gospodarskoj komori susreo s predsjednikom HGK Lukom Burilovićem. Sastanku su prisustvovali i Ebru Arisoy, viša savjetnica za trgovinu pri Veleposlanstvu Turske u Zagrebu, Želimir Kramarić, potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU, Silva Stipić Kobali, direktorica Sektora za međunarodne poslove HGK i Ante Perica, viši stručni suradnik u HGK.

Na sastanku su se osvrnuli na nedavno održani Hrvatsko-turski gospodarski forum te su dogovorili sljedeće korake za uspostavljanju bolje gospodarske suradnje između dviju zemalja.

Podsjećamo, 27. travnja 2016. prilikom posjete predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana Hrvatskoj održan je Hrvatsko-turski gospodarski forum na kojem je u organizaciji HGK i DEIK-a sudjelovalo više od 600 sudionika.

Na sastanku je zaključeno kako je Forum pokazao da postoji velik interes za suradnju s obje strane te da se institucionalni proces povezivanja tvrtki treba nastaviti. Najviše potencijala za povećanje suradnje je u sektoru turizma, poljoprivrede, energetike i industrije.