Vrijeme održavanja: 25.01.2019. - 02.09.2018.

Objavljeno: 30. 08. 2018. , Ažurirano: 25. 01. 2019.

„Digitalna transformacija omogućava poduzetnicima da svoje dragocjeno vrijeme i ljudske resurse usmjere prema rješavanju puno složenijih problema i da se posvete planovima za daljnji razvoj i rast. Tvrtka koja prolazi kroz ovaj proces mora znati svoju tržišnu poziciju te biti svjesna brzine kojom konkurencija primjenjuje digitalna rješenja u poslovanju,“ rekao je potpredsjednik Udruženja za IT HGK Tomislav Bronzin u sklopu regionalne informatičke konferencije Kulendayz, dodajući da je upravo cilj poslovnih susreta HGK Tech na konferenciji predstavljanje rješenja IT tvrtki u različitim djelatnostima.  HGK Tech predavanja i poslovne susreti organizirani su u sklopu projekta HGK „HR.izvoz – s HGK do stranih tržišta“ sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

„Iako rješenja mogu varirati s obzirom na industriju, određen segment digitalizacije poslovanja nije moguć bez potpore institucija. U tom smislu Udruženje za IT jedan je od institucionalnih partnera državi, posebno u projektima izgradnje poslovno-informatičke infrastrukture. To uključuje i razvoj i stavljanje na raspolaganje gospodarstvu servisa poput e-Građani, prvenstveno NIAS, e-Poslovanje, i najnovijega servisa HGK Digitalna komora, koji su temelj za B2B, B2C i B2G poslovanje,“ rekao je Bronzin.

U sklopu poslovnih susreta, Nenad Bestvina i Ivan Matejašić iz tvrtke Spin predstavili su analizu biljne proizvodnje danas s obzirom na to koliko nove tehnologije utječu na efikasniju proizvodnju i ne tako daleku budućnost kada će ljudi samo nadzirati procese u proizvodnji hrane. Bilo je riječi i o razvoju komercijalnoga sustava autonomne vožnje vozila bez asistencije, o čemu je govorio Dražen Radanović iz Instituta RT-RK, dok je Catalin Gheorghiu iz tvrtke Computer Solutions predstavio kreiranje pametne kuće kroz jednostavne dostupne tehnologije Interneta stvari.

Deseto izdanje konferencije održalo se od 31. kolovoza do 2. rujna na osječkom Pampasu, u organizaciji Microsoft Communityja, Project Management Institute Hrvatska, Osijek Software Cityja i Poduzetničkoga inkubatora BIOS te uz potporu HGK. Privuklo je preko 700 sudionika, a kroz više od 60 besplatnih predavanja posjetitelji su mogli saznati što je novo u svijetu informatičkih tehnologija te razmijeniti iskustva s kolegama u ležernom formatu predavanja bez Interneta i projektora. Na konferenciji je bilo riječi i o naprednom razvoju aplikacija, cloud tehnologijama, bazama podataka, dizajnu i upravljanju projektima.