Objavljeno: 23. 08. 2023. , Ažurirano: 25. 09. 2023.


HGK Komora Zagreb organizira konferenciju "Zapošljavanje stranih radnika putem agencija: potrebe, izazovi, rješenja" koja će se održati u utorak, 26. rujna 2023. godine s početkom u 10 sati, u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Rooseveltov trg 2, Zagreb

Nedostatak radne snage gorući je problem hrvatskog gospodarstva te su poslodavci nužno upućeni na zapošljavanje stranih radnika, kako bi mogli održavati svoje redovito poslovanje. Kako poslodavci dolaze do stranih radnika i s kojim izazovima se pri tome susreću - glavna je tema ove konferencije posvećene zapošljavanju stranih radnika.

Cilj je Konferencije upoznati tvrtke s uvjetima i postupcima zapošljavanja državljana trećih zemalja posredstvom agencija za zapošljavanje, studijom slučaja regrutiranja stranog radnika iz Filipina, komparativnim prednostima za poslodavce i radnike kada su u taj postupak uključene agencije, ali i na što trebaju obratiti pozornost prilikom odabira agencije koja bi trebala odgovoriti specifičnim potrebama tvrtke.

Na panelima koji će se održati u sklopu Konferencije gospodarstvenici i predstavnici agencija govorit će o svojim iskustvima iz prakse s namjerom artikuliranja problema s kojima se susreću i agencije i tvrtke – njihovi klijenti te u raspravi sa sudionicima i nadležnim tijelima ukazati na moguća poboljšanja i rješenja.

Ako ste ikada razmišljali o zapošljavanju stranih radnika ili ste već u procesu njihovog prolaženja izvan granica Hrvatske, ova konferencija je pravo mjesto za vas! Pridružite nam se, saznajte više o ovoj aktualnoj temi i novostima od stručnjaka, podijelite svoja iskustva i sudjelujte u raspravi.

 

Duga slika, ruka.jpg

Izvor: Shutterstock

 

Program konferencije možete pogledati u pratećim dokumentima.

Prijaviti se možete putem Digitalne komore

  • rok za prijavu sudionika: četvrtak, 21. rujna 2023. ili do popunjenja kapaciteta dvorane
  • rok za uplatu kotizacije: petak, 22. rujna 2023.

 Ukoliko niste registrirani u Digitalnu komoru, možete se registrirati ovdje. Upute za registraciju na Digitalnu komoru možete pronaći OVDJE ili ih pogledati na YouTubeu u ovom VIDEU.

 

Kotizacije

  • Kotizacija 1. - za tvrtke koje plaćaju članarinu HGK, kotizacija se ne naplaćuje, već se vrijednost kotizacije bilježi kao konzumirana usluga iz plaćene članarine u iznosu 90 € po sudioniku
  • Kotizacija 2. - za nečlanove, udruge, institucije i članove koji ne plaćaju članarinu HGK, kotizacija po sudioniku iznosi 90 € + PDV

Prijavu smatramo konačnom po primitku dokaza o izvršenoj uplati kotizacije, za koju ćete dobiti predračun putem e-pošte. U slučaju specifičnih upita molimo kontaktirajte nas na hgkzg@hgk.hr .

  • Kotizacija 3. - za nečlanove, udruge i članove koji ne plaćaju članarinu HGK ali bi se odlučili na dobrovoljno plaćanje članstva, kotizacija se bilježi kao kod Kotizacije 1. Više informacija o dobrovoljnom članstvu možete pronaći OVDJE.

 

Uvjeti otkazivanja

Polaznicima kojima se kotizacija bilježi kao konzumacija usluga, a neće moći sudjelovati, terećenje za konzumaciju usluga neće biti izvršeno ukoliko najave svoje otkazivanje na e-adresu hgkzg@hgk.hr  najkasnije do petka, 22. rujna 2023.

Polaznicima koji plate kotizaciju, a neće moći sudjelovati, potpuni povrat kotizacije bit će moguć samo ako najave svoje otkazivanje na e-adresu hgkzg@hgk.hr , najkasnije do petka, 22. rujna 2023. do 12 sati.

Nakon tog roka, povrat novca više neće biti moguć. Uplatom iznosa za sudjelovanje polaznici potvrđuju kako prihvaćaju ove uvjete otkazivanja.

Kapacitet dvorane je ograničen i mjesta popunjavamo redoslijedom zaprimanja prijava, do popunjenja kapaciteta dvorane.


VAŽNO: PRIJAVE SU ZATVORENE RANIJE ZBOG POPUNJENJA KAPACITETA DVORANE!


Napominjemo da će se konferencija snimati.

Izvor: Shutterstock