Vrijeme održavanja: 25.03.2019.

Objavljeno: 18. 03. 2019. , Ažurirano: 20. 03. 2019.

Konferencija AI4GOOD: Društvo budućnosti – primjena Umjetne inteligencije za održiv rast društva održat će se 25. ožujka u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) u organizaciji AI2Future zajednice (zajednica koja djeluje, radi, koristi ili se želi uključiti u područje umjetne inteligencije u Hrvatskoj), ZICER-a, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca te Microsofta.

Razvoj AI industrije nezaustavljiv je i implikacije su na naš svakodnevni život neizbježne. Bez obzira na kompleksnost AI područja, svi dionici, uključujući znanstvenu zajednicu, industriju, državu i korisnike, trebaju se aktivno uključiti u odlučivanje o najboljem pristupu upravljanja tim područjem: od načina korištenja u pojedinim industrijama do regulacije, svi dionici trebaju u sljedećem razdoblju imati aktivnu ulogu u upravljanju ekonomskim i društvenim utjecajem tehnologije.

HGK se u projekt uključila jer vjeruje da je suradnja relevantnih institucija ključna za kreiranje poticajnog okruženja za razvoj AI područja.

Nekoliko važnih aspekata koji će se provlačiti tijekom konferencije su: društveno-ekonomski utjecaj, transparentnost i odgovornost, novi načini korištenja podataka, sigurnost i etika.

Registrirajte se