Vrijeme održavanja: 10.04.2017. - 11.04.2017.

Objavljeno: 11. 04. 2017. , Ažurirano: 11. 04. 2017.

Specijalizirana konferencija Klasteri – Alat za jačanje konkurentnosti u jugoistočnoj Europi održava se 10. i 11. travnja u hotelu Sharatonu u Srebrenom, Župa Dubrovačka.

U dvodnevnom radu, na panel-raspravama i u sedam plenarnih blokova, uz sudjelovanje međunarodnih i regionalnih partnera, pokušava se sagledati problematika klastera. Potpredsjednik HGK za industriju i IT, energetiku i zaštitu okoliša Tomislav Radoš pozdavio je skup u ime Hrvatske gospodarske komore, dok je prezentaciju Kako učinkovito koristiti klastere za poticanje poduzetništva i promociju izvrsnosti održala direktorica Sektora za industriju i IT Tajana Kesić Šapić.                                          

Kako još nisu donesene odluke o smjeru razvoja klasterizacije u Hrvatskoj, a ni u susjednim zemljama, konferencija je prilika za raspravu, analizu mnogobrojnih prijedloga i donošenje kvalitetnih zaključaka koji mogu brzo biti pretočeni u konkretne mjere za jačanje konkurentnosti. 

Konferenciju je organizirao Drvni klaster Hrvatske, pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, a jedan od partnera je Hrvatska gospodarska komora.