Konferencija Europski plan vanjskih ulaganja


Objavljeno: 30. 05. 2018. , Ažurirano: 08. 06. 2018.


 

U povodu posjeta Nevena Mimice, povjerenika Europske komisije za međunarodnu suradnju i razvoj Republici Hrvatskoj, Hrvatska gospodarska komora uz podršku Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj organizira konferenciju Europski plan vanjskih ulaganja, koja će se održati 8. lipnja, u 12 sati u vijećnici HGK.

Europski plan vanjskih ulaganja – EIP predstavlja instrument razvojne politike EU, čiji je cilj poticati uključivanje privatnoga sektora u razvojno partnerstvo putem novih ulaganja, u Afriku i u europsko susjedstvo. Plan pridonosi otvaranju novih tržišta za europske te samim time hrvatske tvrtke, a usmjeren je posebice na infrastrukturu, uključujući energetiku, vode, promet, informacijske i komunikacijske tehnologije, okoliš, socijalnu infrastrukturu i ljudski kapital te financiranje mikro, malih i srednjih poduzeća s posebnim naglaskom na stvaranje radnih mjesta.

Osim predstavljanja EIP-a, predstavit će se i aktivnosti investicijskih i razvojnih banaka usmjerene provedbi navedenog plana, u koje se mogu uključiti i hrvatske tvrtke. 

Ako želite sudjelovati na konferenciji, molimo da se prijavite ispunjavanjem prijavnog obrasca. Program se nalazi u pratećim dokumentima.