Vrijeme održavanja: 19.02.2020. - 20.02.2020.

Objavljeno: 17. 02. 2020. , Ažurirano: 17. 02. 2020.

Turistička zajednica Grada Požege u suradnji s HGK – Županijskom komorom Požega, Ministarstvom turizma RH, te Hrvatskom turističkom zajednicom organizira 19. i 20. veljače konferenciju Dani kvalitete u turizmu u destinaciji Zlatna Slavonija. Konferencija je osmišljena kao putokaz brendiranja kvalitete u turizmu, odgovornog i održivog turizma u Požeško-slavonskoj županiji, a održat će se u ŽK Požega, na adresi Vukovarska ulica 6.

Projekt IQM Destinacija Zlatna Slavonija u kojem sudjeluju gradovi Požega, Pakrac, Pleternica, Lipik, Kutjevo, Općina Velika i sve turističke zajednice u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaća 99 subjekata u prvoj fazi provedbe. Financiraju ga Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma, a na konferenciji će se dodjeliti certifikati te će se za sve sudionike projekta održati dvodnevna edukacija Dani kvalitete u turizmu u destinaciji Zlatna Slavonija.

Konferencija započinje u 10 sati, a sudjelovat će Silvija Podoljak, direktorica TZ Požega, Đurđica Šimićić (Fell IQM) koja će predstaviti rezultate projekta, Anamarija Cicarelli iz tvrtke Interligo d.o.o. koja će predstaviti Izazove i uspjeh privatnog smještaja u Zlatnoj Slavoniji, zatim Pero Matić iz tvrtke Dokumentalist Dubrovnik koji će govoriti o Financijama i ulaganju u turizam Zlatne Slavonije. Anamarija Pažin Morović iz Beauty bar j.d.o.o. upoznat će sudionike s aromaterapijom u Zlatnoj Slavoniji, dok će Izidora Marković Vukadin iz Instituta za turizam govoriti o mjerenju indikatora održivog razvoja.

Drugog dana konferencije Đurđica Šimičić (Feel IQM) govorit će o novim turističkim proizvodima za Zlatnu Slavoniju, a Vedran Pražen iz Smartinga upoznat će sudionike s praktičnim savjetima u digitalnom marketingu. Anamarija Cicarelli malim će iznajmljivačima ponuditi praktične savjete te će na kraju biti predstavljeni planovi za nastavak projekta u 2020. godini. Konferenciju će diskusijom zaključiti direktorica turističkog ureda Turističke zajednice Grada Požege.