Vrijeme održavanja: 11.06.2019.

Objavljeno: 11. 06. 2019. , Ažurirano: 19. 06. 2019.

Na izbornoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK – Komore Zagreb, koja je održana 11. lipnja, za novoga predsjednika Gospodarskog vijeća izabran je Vitomir Klasić, prokurist i savjetnik u međunarodnoj korporaciji Bemis Manufacturing Group.

Klasić je u svojem obraćanju zahvalio dosadašnjem predsjedniku Zlatanu Fröhlichu te pozvao članove Gospodarskog vijeća na suradnju i jači angažman. Potpredsjednik HGK za trgovinu i financije Josip Zaher istaknuo je važnost zagrebačke komore kao jedne od najvećih i najznačajnijih, naglasivši da je upravo suradnja gospodarstvenika i Komore čine uspješnom te čestitao novom predsjedniku na izboru.

Inače, Klasić je do 2019. vlasnik i direktor uspješne tvrtke Ivanićplast d.o.o. U ožujku ove godine Ivanićplast d.o.o. preuzima korporacija Bemis Manufacturing Group. Od 2012. Klasić obnaša funkciju potpredsjednika Gospodarskog vijeća Komore Zagreb, a od 2017. i član je Skupštine HGK. Iste godine postaje i član Izvršnog odbora Udruženja kemijske industrije u HUP-u, a u razdoblju od 2011. do 2016. bio je, kao predstavnik Vlade RH, potpredsjednik Nadzornog odbora Pevec d.o.o.

Nakon izbornog dijela sjednice održano je predavanje Pregled mogućnosti financiranja, smanjenja rizika i osiguranja naplate za trgovačka društva. Predavanje je održao Goran Mesec, osnivač i direktor tvrtke 2Invest d.o.o., koji ima dugogodišnje iskustvo u razvoju poslovanja na području korporativnih financija, u bankarstvu, na tržištu kapitala, faktoringu te kreditnim osiguranjima, stečeno u Hrvatskoj i Austriji.