Vrijeme održavanja: 04.07.2019.

Objavljeno: 09. 07. 2019. , Ažurirano: 10. 07. 2019.

Projekt imena Europskim projektom do educiranog osoblja u području usluga čišćenja, predstavljen je javnosti 4. srpnja u ustanovi za obrazovanje odraslih (koja je i nositelj projekta) Callidus u Zagrebu. Partneri su Komora Zagreb, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Zagreb i Adria grupa d.o.o., a projektom će se nastojat ciljnoj skupini, odnosno socijalno osjetljivom stanovništvu – pripadnicima nacionalnih manjina te ljudima iznad 50 godina starosti – ponuditi mogućnost stjecanja stručnih znanja za posao čistača / čistačice, radi povećanja njihovih kompetencija i znanja, a samim time i veće mogućnosti za zapošljavanje.

Projekt je vrijedan 898.172,59 kuna i sufinancira se iz sredstava Europske unije, a predviđeno trajanje je 18 mjeseci (od ožujka 2019. do rujna 2020. godine).

Uz edukaciju i osposobljavanje 41 nezaposlene osobe, kao rezultat projekta očekuje se i izrada verificiranog programa osposobljavanja za čistača/-icu te osnivanje „Kluba za zapošljavanje”, u sklopu kojeg će se organizirati motivacijske radionice, radionice za profesionalna usmjeravanja, izrada životopisa, kao i skupna i individualna savjetovanja nezaposlenih osoba.