Vrijeme održavanja: 29.01.2020.

Objavljeno: 30. 01. 2020. , Ažurirano: 30. 01. 2020.

Konstituirajuću sjednicu Gospodarskog vijeća HGK – Komore Zagreb održana je 29. siječnja 2020. Novi saziv Gospodarskog vijeća izabran je na mandatno razdoblje od 2020 do 2024. godine. Na sjednici je usvojeni i Poslovnik o radu Vijeća te su predloženi i novi članovi Skupštine HGK koji će predstavljati interese Zagreba i Zagrebačke županije.

"Imamo sjajnih tvrtki, ljudi za ovim stolom zapošljavaju skoro trećinu u županiji i gradu, izvoze u više od 50 zemalja svijeta na sve kontinente. Vi ste slika pozitivne Hrvatske i naš osnovni zadatak je pomoći i surađivati sa svim tvrtkama kako bi ukupno gospodarstvo ove regije raslo i dalje.Naš zadatak je i ukazati lokalnoj zajednici na probleme s kojima se susrećemo kako bi što jednostavnije i lakše ostvarili rezultate. A sve u interesu razvoja i Grada i Županije“, kazao je predsjednik Gospodarskog vijeća Komore Zagreb Vitomir Klasić iz Ivanićplasta d.o.o..

Za zamjenika predsjednika GV HGK-Komore Zagreb izabran je Zvonimir Viduka, direktor i vlasnik uspješne tvrtke Altpro.d.o.o.