Vrijeme održavanja: 01.07.2021.

Objavljeno: 06. 07. 2021. , Ažurirano: 08. 07. 2021.

Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca Wine EnoGastro Vip Event održana je u četvrtak, 1. srpnja, u zagrebačkom restoranu Tagliata.

Osnovni cilj ove međunarodne konferencije bila je edukacija, podizanje kvalitete usluge i međusobno povezivanje proizvođača/ponuđača i ugostiteljsko-turističkog sektora. Wine EnoGastro Vip Event okupio je vrhunske enologe, vinare i vinogradare, edukatore, vodeće lokalne proizvođače delicija, kao i ugostitelje, hotelijere i druge turističke djelatnike.

Teme kao što je Sir i vino u modernoj gastronomiji – sljubljivanje sira i vina, predavanja i radionice o tehnikama kuhanja i načinu dekoriranja tanjura, bonton i kultura stola, kuharska prezentacija tehnike Sousvide kuhanja, samo su dio bogatog programa u kojem su sudjelovati i uživali vrhunski sommelierichefovi i ugostitelji, kao i posjetitelji.

Između predavanja i radionica, sudionici su imali priliku degustirati proizvode svih izlagača te se s njima upoznati i povezati.
Hrvatska gospodarska komora – Komora Zagreb partner je Wine EnoGastro Vip Eventu koji se, uz Zagreb, ove godine održao još u Rijeci, Poreču, Zadru i Splitu.