Vrijeme održavanja: 02.03.2020.

Objavljeno: 03. 03. 2020. , Ažurirano: 05. 03. 2020.

Treći je regionalni Forum obiteljskog smještaja 2. ožujka u Zagrebu otvorio predsjednik HGK – Komore Zagreb Vitomir Klasić, naglasivši kako Komora aktivno sudjeluje u razvoju i promociji turizma i turističke ponude, pa tako i one koju nudi obiteljski smještaj u kojem je primjetan ubrzani razvoj. Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma, istaknuo je kako je obiteljski smještaj jedna od važnijih grana turizma te da Ministarstvo svojim mjerama podržava njezin razvoj.

Iznajmljivači su imali priliku na zanimljivim predavanjima doznati više o djelovanju policije na sigurnosti iznajmljivača i njihovih gostiju, radu turističke inspekcije te o poreznom položaju iznajmljivača, njihovim pravima i obvezama.

Predstavljene su i dvije aplikacije koje su osmišljene i individualno prilagođene privatnim iznajmljivačima radi lakše i potpunije komunikacije s gostima tijekom njihova boravka u objektu iznajmljivača.

Forum je organizirala HGK – Komora Zagreb, Sekcija Zajednice obiteljskog turizma Grada Zagreba, uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba.