Vrijeme održavanja: 04.06.2019. - 05.06.2019.

Objavljeno: 04. 06. 2019. , Ažurirano: 04. 06. 2019.

HGK – Komora Zagreb i EEN Hrvatska sudjelovali su na konferencije Future of building 2019 koja se održala 4. i 5. lipnja u Beču. Organizatori konferencije su Austrijska gospodarska komora i Europska poduzetnička mreža EEN.

Glavna tema konferencije bili su pametni i zeleni gradovi, arhitektura kao urbani ekosistem. Dostignuća i svoj rad predstavile su tvrtke iz domena graditeljstva, arhitekture, prateće građevinske industrije. Sudjelovanje na događanju omogućilo je tvrtkama i institucijama iznimno važne poslovnih razgovora te razvijanje poslovnih mreža i kontakata s austrijskim i međunarodnim partnerima. Na izložbi Building-EXPO sudionici su imali priliku upoznati inovativne austrijske tvrtke izlagače iz djelatnosti graditeljstva, infrastrukture, materijala i građevinske tehnologije koji su predstavili svoje proizvode, projekte i patente.

Sudjelovalo je više od 600 predstavnika tvrtki iz 50-ak zemalja, među kojima i predstavnici hrvatskih tvrtki ENEKOM j.d.o.o., Residential Exclusive Gateway – REG ID; Kopgrad Studio; ValentIno tehnika, Bricmore, Casco Cor.

Sudjelovanje hrvatskih tvrtki na međunarodnom događanju Future of building omogućilo je uvid u svjetska tržita i trendove, najnovije tehnologije i materijale, inovativna rješenja i razvoj u domeni graditeljstva, arhitekture, održive gradnje, razmijenu novih projektnih ideja te pronalazak poslovnih partnera za nove poslovne prilike.