Gospodarsko vijeće je središnje tijelo HGK-Komore Zagreb koje se bira svake četiri godine. Mandat aktualnog, izabranog odlukom Izbornog tijela na sjednici održanoj 15.siječnja 2020. godine, traje do 2024. godine. U Gospodarskom vijeću zastupljeno je 21 trgovačko društvo s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Predsjednik Gospodarskog vijeća i predsjednik Komore Zagreb je Vitomir Klasić, prokurist tvrtke Ivanićplast d.o. o. iz Ivanić Grada, koji je na tu dužnost izabran 11. lipnja 2019. godine za četverogodišnje mandatno razdoblje 2019./2023.

Sukladno Statutu HGK-a članstvom u Gospodarskom vijeću su obuhvaćeni najznačajniji gospodarski sektori za područje Komore Zagreb, uz ravnomjernu zastupljenost velikih, srednjih i malih trgovačkih društava, a prema kriterijima koji uključuju ostvarene poslovne rezultate, s naglaskom na prihodima, izvozu, zapošljavanju, ulaganjima u razvoj itd. Gospodarsko vijeće bira i članove Skupštine Hrvatske gospodarske komore, u kojoj je Komora Zagreb zastupljena s predstavnicima 15 trgovačkih društava s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Gospodarsko vijeće Komore Zagreb temeljem programskih načela analizira gospodarska kretanja na području Komore, razmatra, rješava ili pokreće rješavanje pitanja vezanih uz aktualnu gospodarsku problematiku i razvitak pojedinih sektora, posebice u pogledu poticanja investicija, izvozne orijentacije, tehnološkoga razvitka industrije i drugih djelatnosti.

Jedna od važnih aktivnosti su i rasprave o utjecaju gospodarskih zakona na poslovanje trgovačkih društava na domaćem i u okviru globalnoga tržišta te inicijative prema kreatorima ekonomske politike. Gospodarsko vijeće je aktivno uključeno i u realizaciju gospodarskih projekata koji se provode kroz suradnju Komore s Gradom Zagrebom, Zagrebačkom županijom te gospodarskim i drugim institucijama, sa svrhom bržeg gospodarskoga razvoja, povećanja konkurentnosti i većeg zapošljavanja. U pogledu toga, naglasak je stavljen na daljnji razvoj partnerskih odnosa Komore s poslovnim sektorom te s državnom i lokalnom administracijom.

Članovi gospodarskog vijeća Komore Zagreb u mandatu od 2020 – 2024.g.:

1. Aeks d.o.o.- Ivanić Grad
2. Altpro d.o.o. – Zagreb-Odra
3. Auto Hrvatska d.d.- Zagreb
4. Badel 1862 d.d. - Zagreb
5. Bagatin ulaganje d.o.o. – Zagreb
6. CBBS d.o.o. -Zagreb
7. Croatia osiguranje d.d. – Zagreb
8. Hrvatska poštanska banka d.d. – Zagreb
9. Hrvatska pošta d.d. – Zagreb
10. INA Industrija nafte d.d. – Zagreb
11. Ivanićplast d.o.o. – Ivanić Grad
12. Kamgrad d.o.o. - Zagreb
13. Laser Inžinjering d.o.o. - Zagreb
14. Messer Croatia plin d.o.o.- Zaprešić
15. Metal Product d.o.o.- Zagreb- Odra
16. Meteor Grupa -Labud d.o.o.- Zagreb
17. Nord Produkt d.o.o – Samobor
18. Pliva Hrvatska d.o.o. – Zagreb
19. Roto Kruna d.o.o. – Velika Gorica
20. Tahograf d.o.o. -Sveta Nedjelja,
21. Tekstilpromet d.d. – Zagreb