Vrijeme održavanja: 02.06.2019. - 03.06.2019.

Objavljeno: 05. 06. 2019. , Ažurirano: 05. 06. 2019.

U Kijevu (Ukrajina) od 2. do 4. lipnja ove godine održan je Forum partnerskih komora Kluba Kijev. Forum čine predstavnici 15-ak komora središnje Europe, a članica iz Hrvatske jest Komora Zagreb. Tijekom Foruma prihvaćen je Statut Kluba Kijev, u kojem su utvrđene aktivnosti i obveze članica u uspostavljanju poslovnih odnosa članica komora te zajedničkim nastupima na trećim tržištima. Za predsjednika Kluba izabran je predsjednik Komore Kijeva Mykola Zaslulskyi, a za potpredsjednike predsjednici komora Bratislave, Vilniusa i Zagreba Igor Junas, Sigitas Leonavičius i Zlatan Fröhlich.

Dogovoreno je da jedna od idućih aktivnosti bude povezivanje žena poduzetnica, članica Kluba Kijev te razmjena djelatnika komora kako bi se upoznali s aktivnostima i projektima drugih komora.

Tijekom Foruma sudionici su prisustvovali 5. Nacionalnom gospodarskom zboru Ukrajine, održanom u Trgovačkoj i industrijskoj komori Ukrajine, održali sastanak s predsjednikom te komore Gennadijom Čižikovim te obišli Obolon, najveću pivovaru u Europi.