Vrijeme održavanja: 24.05.2019.

Objavljeno: 24. 05. 2019. , Ažurirano: 24. 05. 2019.

Predstavnici kineskoga stručno-poslovnog udruženja GAZE iz pokrajine Shenzhen posjetili su Hrvatsku. U Zagrebu su se sastali s potpredsjednicom HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjanom Čagalj i predstavnicima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Kineska je delegacija u Hrvatsku došla radi razmatranja poslovnih prilika te su im predstavljene mogućnosti ulaganja u RH, poželjni sektori i poticaji koji su za određene aktivnosti na raspolaganju. Također, naglašena je operativna potpora na koju investitori iz Kine mogu računati. Potpredsjednica Čagalj osvrnula se na trenutnu suradnju Hrvatske i Kine na izgradnji Pelješkog mosta, ključnoga strateškog projekta te je naglasila buduće infrastrukturne projekte obnove i modernizacije željeznica gdje su kineske tvrtke potencijalni partneri.

Kineska delegacija izrazila je veliko zanimanje za hrvatsku tradiciju, gastronomiju i kulturnu ponudu, ali i za određena ulaganja u navedena područja. Upravo stoga pozvani su na Investicijski i trgovinski sajam Kine i zemalja srednje i istočne Europe 2019. (China – CEEC Investment and Trade Expo) koji se održava u kineskom gradu Ningbou od 8. do 12. lipnja 2019.

Sastanku su prisustvovali He Yong (Youthteam Group Ltd.), Zhang Jian  ZheJiang (Haida International Education Co., Ltd), Chen Dong (Zhejiang Zhongxing Petroleum Co.,Ltd.), Fu Canqiang (Zhejiang Deodar Industry Co.ltd.), Qian Shenglei         (WZ Group), Shen Lei (Hangzhou Yangtse River Delta Textile Co.,LTD), Shao Ye (M&F Chemistry), Xue Feng (Hangzhou Water Show Culture GROUP Co., Ltd), Liu Yongyong (Zhejiang Rongrui Industrial Holdings LTD/Zhejiang Shengli Machinery Technology Co., LTD. ), Xu Nuo (Dayong Group Co., Ltd.), Mirjana Čagalj (potpredsjednica HGK), Zlatko Mateša, Mato Njavro (ZŠEM), Davor Pitting (MGPO), Sanja Sić Zagorščak (MGPO), Vesna Trusk Neral (MGPO), Katarina Sikavica (HGK), Marko Cindrić (HGK) i Jelena Dumičić (HGK).

IMG-20190524-WA0003.jpgSudionici događanja; Izvor: HGK