Vrijeme održavanja: 10.06.2019.

Kineska delegacija od 26 gospodarstvenika iz grada Shenzhena susrela se 10. lipnja s predstavnicima ŽK Dubrovnik i Libertas međunarodnog sveučilišta na Sveučilištu.

Gospodarsku delegaciju čine predstavnici tvrtki i organizacija koji su Dubrovnik posjetili u sklopu svog putovanja na Croatia – China Hi-Tech sajam te B2B razgovore, koji će se održati u Zagrebu 11. lipnja.

Gostima je dan uvid u geografski položaj te ekonomsku sliku Dubrovačko-neretvanske županije s naglaskom na mogućnosti ulaganja te im je predstavljen program i rad Sveučilišta u Dubrovniku. Kineske gospodarstvenike posebno je zanimalo ulaganje u obnovljive izvore energije te detalji o studiranju u Dubrovniku. Cijena školovanja istaknuta je kao vrlo konkurentna, a zanimali su ih i detalji o smještaju i prehrani studenata.

Delegaciju su činile tvrtke: Shenzhen Bysmart Technology Co.Ltd, Shenzhen Media Group, Shenzhen Convention & Exhibition Center Management Co., Zhuhai Municipal Bureau of Commerce, Zhuhai Enterprises Association For Foreign Economic Cooperation, Actions (Zhuhai) Technology Co. Ltd., XH Smart Tech (China) Co., Ltd., Global Card Systems Company Limited, Zhuhai Ruilian Commercial Furniture Co., Ltd., Guangdong Flying Enterprise Internet Technology Co., Ltd, Zhuhai Xinbang Technology Co., Ltd. i Zhuhai Anyu Digital and Technology Co., Ltd.