Gospodarsko vijeće Županijske komore Split danas je na izbornoj sjednici jednoglasno izabralo Jozu Tomaša za predsjednika HGK – Županijske komore Split u razdoblju 2018. – 2022. godine.

Na početku sjednice okupljenima se obratio savjetnik predsjednika HGK i voditelj Službe za obrazovanje, kvalitetu i informacijsku sigurnost Petar Mišević koji je kao izaslanik predsjednika HGK Luke Burilovića izrazio zadovoljstvo time što je splitska Komora, ujedno i najveća županijska komora, prepoznata kao dobar servis na usluzi gospodarstvenicima Splitsko-dalmatinske županije preko svih strukovnih uduženja i zajednica koje djeluju pri HGK te javnih ovlasti.

Sjednicu je vodila potpredsjednica HGK Mirjana Čagalj koja je svima zahvalila na podršci i dobroj suradnji u protekle dvije godine dok je bila v.d. predsjednice ŽK Split te je izrazila zadovoljstvo da novi predsjednik, poput nje, dolazi iz realnog sektora.

Novoizabrani predsjednik Županijske komore Split Joze Tomaš zahvalio je Gospodarskom vijeću, čiji je član donedavno i sam bio, na iskazanom povjerenju te izrazio nadu da će za vrijeme njegova mandata splitska Komora imati još veću prepoznatljivost zbog svih svojih usluga kojima je na raspolaganju gospodarstvenicima.

Gospodarsko vijeće ŽK Split.jpg

Gospodarsko vijeće ŽK Split i (u prvom redu s lijeva na desno) Petar Mišević, savjetnik predsjednika HGK, Mirjana Čagalj, potpredsjednica HGK te Joze Tomaš; Izvor: HGK.

Joze Tomaš dolazi iz realnog sektora, a u svojoj dugogodišnjoj karijeri posljednjih 20 godina bio je na rukovodećim pozicijama u turističkom sektoru. Bio je dugogodišnji direktor i član Uprave tvrtke Potestas d.o.o. u čijem su vlasništvu splitski hotel Park, turističko naselje Fenomen Plitvice na Plitvičkim jezerima te Villa Petra u Bolu na Braču. Vodio je projekt rekonstrukcije hotela Park u Splitu 2014. godine, što je prvi privatni projekt u Hrvatskoj koji je EU financirala maksimalnim iznosom. Na međunarodnoj je konferenciji Best Stay 2017. godine proglašen najboljim generalnim direktorom godine u hotelijerstvu. Uz ove prestižne nagrade, Tomaš je i potpredsjednik European Hotel Management Associationa (EHMA) za središnju Europu.