Država Katar, jedna od gospodarski najrazvijenijih zemalja svijeta, nova sudionica Viroexpa 2018

HGK - ŽK Virovitica

Jedna od gospodarski najrazvijenijih zemalja svijeta, Država Katar, bit će nova zemlja sudionica 23. Viroexpa, međunarodng sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se u Virovitici održavati od 23. do 25. veljače.

Šeik Khalifa Bader K.A. Al-Thani, drugi tajnik u Veleposlanstvu Države Katar, potvrdio je sudjelovanje Katara na 23. Viroexpu izaslanstvu sajma, u kojem su bili članovi Organizacijskog odbora sajma:

  • Darko Žužak, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije
  • Milan Vanđura, direktor HGK – Županijske komore Virovitica
  • Bojan Mijok, direktor sajma

Država Katar, čije se gospodarstvo temelji na nafti i zemnom plinu, u posljednjih nekoliko godina intenzivno razvija modernu visoku tehnologiju i društvo utemeljeno na znanju.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma.

Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d. o. o.

Podsjetimo, Zemlja partner 23. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Republika Albanija, a županija partner Sisačko-moslavačka.