Članice Udruženja male brodogradnje HGK predstavile se na zagrebačkom sajmu Nautika 2017

HGK
Štand HGK na sajmu Nautika 2017
Vrijeme održavanja: 22.02.2017. - 26.02.2017.

Na štandu Hrvatske gospodarske komore na 26. međunarodnom sajmu Nautika Zagreb, održanom od 22. do 26. veljače na Zagrebačkom Velesajmu, predstavilo se Udruženje male brodogradnje te tvrtke njegove članice i Centar za inovacije u maloj brodogradnji (CIMB).

Udruženje i tvrtke izložili su svoje promotivne materijale, a na štandu HGK, u paviljonu 10A, nekoliko je tvrtki održalo i poslovne sastanke sa partnerima iz inozemstva.

Centar za inovacije u maloj brodogradnji (CIMB), koji djeluje pri Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, okuplja projektante i ostale stručnjake s ciljem unaprijeđenja male brodogradnje, čuvanja tradicije starih načina gradnje brodova i plovila, kao i pomoći pri razvoju inovativnih materijala i tehnologija.

Za trajanja sajma Nautika 2017 u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma održana je i 27. sjednica Udruženja male brodogradnje Hrvatske gospodarske komore. Na sjednici je bilo prisutno više od 20 predstavnika tvrtki iz branše male brodogradnje, proizvodnje opreme i servisiranja plovila.

Sajam Nautika 2017 doživio je zamjetan porast posjeta, ali i zanimanja izlagača. Na njemu je ove godine sudjelovalo oko 25% više tvrtki i izloženo je 20% više plovila nego godinu dana ranije. Tvrtke iz nautičkog, brodograđevnog, pomorskog i rekreativno-turističkog djelokruga rada predstavile su se u pet paviljona, izloživši jahte, brodove, čamce, brodske motore, prikolice za čamce, opremu za ronjenje, ribolov i jedrenje, nautičku odjeću, razna sredstva za zaštitu brodova i mnoge druge proizvode.

Zagrebački sajam nautike uvijek je mjesto okupljanja najpoznatijih svjetskih proizvođača malih i srednjih brodova, ali i mjesto promocije domaćih brodograditelja, čime se čuva višestoljetna tradicija hrvatske male brodogradnje.

 

Kontakti

  • Slaven Štrković stručni suradnik Tel: +385 1 460 6736 Email: sstrkovic@hgk.hr