Vrijeme održavanja: 10.03.2020.

Objavljeno: 07. 02. 2020. , Ažurirano: 05. 03. 2020.

Hrvatska gospodarska komora poziva vas na izbornu sjednicu Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije koja će se održati u utorak, 10. ožujka, u 11 sati u vijećnici HGK, na adresi Rooseveltov trg 2, u Zagrebu. Prijava sudionika izborne sjednice Udruženja prehrambeno-prerađivačke započet će u 10 sati u prostoriji uz recepciju HGK.

Za izbornu sjednicu predviđen je ovaj dnevni red: 

 1. Uvod u izbornu sjednicu – uvodno obraćanje potpredsjednika HGK Dragana Kovačevića 
 2. Usvajanje Poslovnika o radu Udruženja – prijedlog predstavlja stručna služba HGK
 3. Predstavljanje kandidata za predsjednika Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije
 4. Izbor tijela Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije
 5. Objava rezultata glasanja – glasanje i predstavljanje rezultata
 6. Obraćanje novog predsjednika Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije
 7. Domjenak

U nastavku ovog poziva dajemo upute za izbornu sjednicu.

Prema Nacrtu Poslovnika o radu Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije (dostupan u prilogu uz ovaj poziv), članovi Udruženja (ujedno i članice HGK): 

 1. trebaju se registrirati u Udruženje do izborne sjednice

Registracija se obavlja putem online zahtjeva za registraciju koji je dostupan na poveznici Obrazac zahtjeva za registraciju u registar članova Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije

Napominjemo kako će glasanje na izbornoj sjednici biti moguće isključivo za registrirane članove Udruženja. 

 1. trebaju prijaviti svoje predstavnike za izbornu sjednicu

Online prijavni obrazac za izbornu sjednicu Udruženja dostupan je na kraju ovog teksta.

Prijavni obrazac ispunjava ovlaštena/imenovana osoba u članu Udruženja (osoba iz točke 8. Obrasca zahtjeva za registraciju). Pravo glasa na izbornoj sjednici ima:

 • ovlaštena/imenovana osoba ili
 • opunomoćena osoba s potpisanom i ovjerenom punomoći koju izdaje ovlaštena/imenovana osoba člana; punomoć se predaje stručnoj službi HGK prije početka izborne sjednice.

Prijave online prijavnog obrasca zaprimaju se do 9. ožujka 2020.

Napominjemo kako će glasanje na izbornoj sjednici biti moguće isključivo za ovlaštene/opunomoćene osobe uime članova Udruženja. Obrzac punomoći možete pronaći u pratećim dokumentima.

 1. mogu se kandidirati za tijela Udruženja – predsjednik i članovi Vijeća

Kandidacijski obrazac dostupan je u pratećim dokumentima na ovoj stranici. Kandidacijski obrazac potpisuje ovlaštena/imenovana osoba u članu Udruženja. Ovjeren i skeniran dokument šalje se na adresu elektroničke pošte Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo poljoprivreda@hgk.hr. Kandidature je moguće istaknuti i na dan izborne sjednice prije njena početka, dostavom potpisanog i ovjerenog kandidacijskog obrasca poslovnom tajniku Udruženja.

Kandidature se u skladu s člankom 18. i 23. Nacrta Poslovnika o radu Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije odnose na:

 • predsjednika Udruženja i
 • 11 članova Vijeća Udruženja.

 

Za sva pitanja o izbornoj sjednici, molimo obratite se stručnoj službi HGK – Valentini Šimić (tel.: 01/4561 697; e-mail: vsimic@hgk.hr), Iti Juroš (tel.: 01/4561-584; e-mail: ijuros@hgk.hr) ili Žaklini Jurišić (tel.: 01/4561 646; e-mail: zjurisic@hgk.hr).