Objavljeno: 25. 10. 2018. , Ažurirano: 29. 10. 2018.

Ovogodišnje 22. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, koje je organiziralo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, održano je u Rapcu, 18. i 19. listopada. Manifestacija je i ove godine okupila brojne poduzetnike, gospodarstvenike, predstavnike jedinica lokalne samouprave, članove Vlade Republike Hrvatske, brojne institucije, agencije te strukovna udruženja čime je omogućena idealna prilika za razmjenu iskustava iz prakse te rasprava o aktualnim gospodarskim problemima. Glavna tema ovogodišnjih predavanja i panela bila je digitalizacija u Republici Hrvatskoj i svijetu uz mogućnosti daljnjeg razvoja i unaprjeđenja.

U sklopu te manifestacije održan je panel Iskustva u digitalizaciji na kojem je riječ imala Sanja Šimić, direktorica Centra za digitalnu transformaciju i strateški razvoj u HGK, uz predstavljanje projekta Digitalna komora kao informacijsko-komunikacijske platforme za e-usluge namijenjene svim članicama HGK. Prva pokrenuta funkcionalnost Digitalne komore portal je Gospodarska mreža koji na jednom mjestu pruža sve bitne informacije poput makroekonomskih pokazatelja na razini Hrvatske i pojedinih županija, zasebnih pokazatelja za realne stope rasta i inflacije, broja aktivnih poslovnih subjekata, broja zaposlenih i bruto inozemnog duga te tražilice poslovnih subjekata. Registracija i korištenje podataka s portala potpuno su besplatni, a registrirati se može na portalu digitalnakomora.hr.

T. Kesić Šapić, S. Šimić

 T. Kesić Šapić, S. Šimić; Izvor: HGK.

Ovom prigodom održali su se i razgovori te B2B susreti s gospodarstvenicima, gdje su prezentirane nove usluge HGK, na kojima su prisustvovale Sanja Šimić, direktorica Centra za digitalnu transformaciju i strateški razvoj u HGK i Tajana Kesić Šapić, direktorica Sektora za industriju HGK.