Vrijeme održavanja: 15.05.2019.

Objavljeno: 16. 05. 2019. , Ažurirano: 16. 05. 2019.

“Bosna i Hercegovina tijekom prošle godine najviše je roba i usluga, već tradicionalno, uvezla iz Hrvatske; oko 16 posto. Hrvatska je, nakon Njemačke, druga prema uvozu roba i usluga iz naše zemlje. Suradnja i tržišna naslonjenost jednih na druge svakako su pridonijeli ovim rezultatima”, kazao je predsjednik Privredne komore kantona Sarajevo Muamer Mahmutović tijekom posjeta  Komori Zagreb.

Sastanak je predstavnika Privredne komore Sarajevo s predstavnicima Komore Zagreb održan 15. svibnja, a glavne teme bile su povezivanje i suradnja regionalnih komora, iskustva i učinci dosadašnje suradnje te mogućnosti i oblici buduće.

Predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich podsjetio je na dugogodišnju uspješnu suradnju dviju komora, naglasivši potrebu za još boljim i učinkovitijim partnerskim odnosima.  

Osim u turizmu, prošle je godine Hrvatsku posjetilo 395.459 turista iz BiH i ostvarili su 1.708.503 noćenja, a velike mogućnosti suradnje su i u poljoprivrednom te u prehrambenom sektoru, graditeljstvu i energetici.