Vrijeme održavanja: 18.11.2016.

Objavljeno: 18. 11. 2016. , Ažurirano: 21. 11. 2016.

Upravni odbor Zaklade HGK – ŽK Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata održao je svoju 28. sjednicu u petak, 18. studenoga, u ŽK Koprivnica. Na sjednici Upravnog odbora donesena je Odluka o izboru kandidata za dodjelu stipendija na temelju utvrđene liste kandidata prijavljenih na Natječaj za dodjelu stipendija od 28. listopada 2016. godine. Ugovori o stipendiranju kojima se iz sredstava Zaklade dodjeljuje mjesečna stipendija od 1.500 kuna do kraja redovnog školovanja sklopit će se sa:

  • Marinom Markotić, studenticom 3. godine građevinarstva na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu,
  • Nikolinom Janči, studenticom 2. godine diplomskoga sveučilišnog studija građevinarstva na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu,
  • Adelom Marinelli, studenticom 4. godine studija medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu,
  • Mateom Martinagom, studentom 4. godine strojarstva na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i
  • Gabrijelom Mađerićem, studentom 2. godine strojarstva na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Upravni odbor Zaklade donio je odluku o dodjeli stipendija na desetom natječaju Zaklade, na temelju kriterija utvrđenih Pravilnikom o uvjetima, načinu i postupku dodjele stipendija. Kandidati su vrednovani prema sljedećim mjerilima: prije svega deficitarnosti zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji, uspjehu na studiju, godini studija i socijalno-ekonomskom statusu.