Investicijski i trgovinski sajam Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe 2018 u Ningbou

Vrijeme održavanja: 09.06.2018. - 12.06.2018.   /   Rok prijave: 28.02.2018.

Kineski organizatori obavijestili su HGK o četvrtom održavanju sajma Investicijski i trgovinski sajam Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe (2018 China-CEEC Investment and Trade Expo), koji će se održati od 9. do 12. lipnja u gradu Ningbo u Kini.

Grad Ningbo poznat je po dugogodišnjoj tradiciji održavanja sajma robe široke potrošnje CICGF (China International Consumer Goods Fair) u sklopu kojega se održava i specijalizirani dio sajma namijenjen promicanju suradnje Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe u okviru inicijative 16+1 – China – CEEC Investment and Trade Expo. Najčešći proizvodi koje europske tvrtke izlažu navedeni su i u ovogodišnjem pozivu tvrtkama, a uključuju:

  • prehrambene proizvode
  • vino
  • bezalkoholna pića
  • umjetnine
  • poklone
  • proizvode za zdravstvenu njegu
  • proizvode za kućanstvo
  • robu široke potrošnje za svakodnevnu upotrebu

Od kineskih organizatora dobili smo informacije da je standardni izložbeni prostor za europske sudionike besplatan i sadrži osnovno uređenje, a za veće, posebno građene štandove, potrebno je uzeti štand najmanje veličine 36m², a najam tog prostora također je besplatan, no njegov dizajn i uređenje plaća izlagač.

Organizatori također nude povoljnije cijene smještaja u odabranim hotelima, a organiziran je i besplatni shuttle autobus od aerodroma u Šangaju (Pudong) do grada Ningbo u dolasku i odlasku iz Kine, kao i besplatni prijevoz posebnim shuttle autobusom od ponuđenih hotela do lokacije sajma. Tijekom sajma organizirana je besplatna usluga prevođenja koju pružaju volonteri, lounge s besplatnom kavom i sokovima te besplatni poslovni ručak za sudionike.

Detaljnije informacije i ponude organizatora možete pronaći u pratećim dokumentima.

Hrvatska gospodarska komora trenutno provodi ispitivanje interesa hrvatskih tvrtki za sudjelovanje na tom sajmu te će se ovisno o broju zainteresiranih tvrtki, ako ih je dovoljno, organizirati zajedničko izlaganje na sajmu.

Ispitivanje iskaza interesa za sudjelovanje i izlaganje na Investicijskom i trgovinskom sajmu Kine i zemalja srednje i istočne Europe u gradu Ningbo je zatvoreno. Za sve dodatne upite možete se obratiti:

Jelena Dumičić
Pododjel za prekomorska tržišta
Tel: +385 1 456 1774
Email: jdumicic@hgk.hr

Kontakti

  • Jelena Dumičić viša stručna suradnica, Pododjel za prekomorska tržišta Tel: +385 1 456 1774 Email: jdumicic@hgk.hr