Intelektualno vlasništvo u znanosti, istraživanju i obrazovnim procesima – prilagodba digitalnom okruženju, 28. lipnja


Objavljeno: 13. 05. 2022. , Ažurirano: 20. 06. 2022.


Odjel za obrazovanje Hrvatske gospodarske komore organizira online radionicu Intelektualno vlasništvo u znanosti, istraživanju i obrazovnim procesima – prilagodba digitalnom okruženju, koja će se održati u utorak, 28. lipnja, u 9:30.

Za poslovne subjekte koji plaćaju članarinu HGK, kotizacija za ovaj događaj je uključena u članarinu, dok je za sve one koji ne plaćaju članarinu HGK cijena 400 kuna po polazniku.

Radionica će prikazati sve aspekte intelektualnog vlasništva u znanosti i istraživanju te u obrazovnim procesima na svim razinama i u svim oblicima, s posebnim naglaskom na novostima o autorskopravnoj zaštiti. Obradit će se temeljna načela patentne zaštite i drugih oblika zaštita izuma kao i načini transfera tehnologije sa znanstvenih institucija i sveučilišta u gospodarstvo. Posebno će se obraditi teme povezane s autorskopravnom zaštitom te mogućnostima korištenja tuđih materijala u nastavi. Poseban naglasak bit će na novostima povezanim s digitalnom transformacijom te mogućnostima slobodnog korištenja zaštićenih sadržaja u zananosti i obrazovanju.

Ishodi edukacije: polaznici će steći sistematiziran uvid u način i moguće pravne oblike zaštite intelektualnih tvorevina u znanosti, istraživanju te nastavi kao i o mogućnostima slobodnog korištenja zaštićenih sadržaja s posebnim nalgaskom na digitalnu transformaciju. U drugom dijelu radionice polaznici će moći postavljati praktična pitanja.

Ciljana skupina: sva poduzeća i institucije koja svoje poslovanje i djelovanje temelje na znanosti, istraživanju i obrazovanju (javni i privatni instituti, fakulteti i sveučilišta, druge ovrazovne institucije, poduzeća temeljena na znanju, start up kompanije, odvjetnici).

 

Romana Matanovac Vučković 1777.jpg
Romana Matanovac Vučković, izvanredna profesorica na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu; Izvor: HGK.


Predavač je dr. sc. Romana Matanovac Vučković
, izvanredna profesorica Pravnog fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, koja predaje i na Muzičkoj akademiji te na Akademiji dramske umjetnosti, te je bila stručna voditeljica radne skupine za izradu novog Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima.

Prijava na radionicu je obavezna obrascem u nastavku, najkasnije do petka 24. lipnja do 12 sati. Nakon što se prijavite, pravovremeno ćemo vam poslati podatke za povezivanje na radionicu.

Profesorici Matanovac Vučković možete unaprijed postaviti pitanje u prijavnoj formi kako bi ona dala što iscrpniji odgovor tijekom radionice.

UVJETI OTKAZIVANJA: Polaznicima koji plate kotizaciju, a neće moći sudjelovati, potpuni povrat kotizacije bit će moguć samo ako najave svoje otkazivanje na e-adresu obrazovanje@hgk.hrnajkasnije do petka, 24. lipnja, u 12 satiNakon tog roka, povrat novca više neće biti mogućUplatom iznosa za sudjelovanja polaznici potvrđuju kako prihvaćaju ove uvjete otkazivanja.

Program

Vrijeme Aktivnost
28.06.2022
09:15 - 09:30 Registracija sudionika
09:30 - 11:30 Prikaz sustava intelektualnog vlasništva u znanosti, istraživanju i obrazovnim procesima
11:30 - 12:00 Stanka
12:00 - 13:30 Pitanja i odgovori