Vrijeme održavanja: 16.10.2018.

Objavljeno: 12. 10. 2018. , Ažurirano: 18. 10. 2018.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), u suradnji s HGK - Županijskom komorom Osijek, organizirala je 16. listopada u ŽK Osijek prezentaciju o mogućnostima financiranja slavonskih poduzetnika radi povećanja apsorpcije sredstava iz EU fondova te razine informiranosti i angažiranosti slavonskih poduzetnika u prijavljivanju na otvorene pozive za financiranje preko ove agencije.

„Ukupna vrijednost projekata ugovorenih u Slavoniji iznosi 686,5 milijuna kuna, pri čemu je najzastupljenija Osječko-baranjska županija s ugovorenim bespovratnim sredstvima iznad 231 milijuna kuna“, rekao je Mario Turalija, član Uprave HAMAG-BICRO-a u uvodnom govoru.

Predstavljeni su aktualni otvoreni pozivi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju 2014. – 2020., koje vrednuje i provodi HAMAG-BICRO, a ujedno su najavljeni pozivi iz istog programa prema indikativnom godišnjem planu, koji će biti objavljeni do kraja godine. Poseban naglasak bio je na aktualnim ESIF mikro i malim zajmovima za poljoprivrednike.

Poduzetnici su upoznati i s najčešćim pogreškama koje se događaju pri izradi projektnih prijava te s pojedinim fazama tijeka provedbe projekta, nakon potpisa ugovora.