Vrijeme održavanja: 15.06.2021.

Objavljeno: 08. 06. 2021. , Ažurirano: 15. 06. 2021.

Konferenciju je moguće pratiti i on-line - OVDJE.


Što hrvatska industrija može ponuditi u obnovi potresom oštećenih ili uništenih građevina, s kojim izazovima se suočava te kakva joj pomoć treba i od koga da bi katastrofu koja je zadesila hrvatske gradove iskoristila za rast građevnog sektora i prateće industrije? Kako će novi trendovi kao što su povećanje energetske učinkovitosti industrijskih procesa i korištenje alternativnih goriva, smanjenje proizvodnje otpada u industrijskim procesima i proizvodnja inovativnih proizvoda iz njih, smanjenje emisije CO2 i transformacija na klimatski neutralan sektor, smanjenje negativnih utjecaja na okoliš te puna primjena kružnog gospodarstva, utjecati na tempo i količinu proizvodnje industrije nemetala i građevnih materijala, odnosno na razvoj inovativnih proizvoda, samo su neke od tema o kojima će se raspravljati na ovoj konferenciji.

O navedenim pitanjima razgovarati će se tijekom konferencije koju organizira Hrvatska gospodarska komora u Sisku, 15. lipnja 2021. godine, s početkom u 11 sati.

Cilj konferencije je potaknuti širu raspravu o značajkama u sektoru građevnog materijala, promovirati domaće proizvođače te istaknuti njihovu ulogu u procesima obnove i oporavka ukupnog građevnog sektora. Promovirat će se i platforma Katalog hrvatskih proizvoda koju je razvila Hrvatska gospodarska komora s ciljem promoviranja dostupnih domaćih proizvoda. Uz navedeni cilj, tijekom konferencije razgovarat će se i o potencijalu građevnog otpada i njegovog korištenja u proizvodnim procesima te promovirati Burza otpada kao alat koji može pomoći u realizaciji ove transformacije.

Konferencija će biti organizirana kao Hibridni događaj koje možete pratiti preko Youtube kanala HGK te za njezino praćenje nije potrebna prijava.

Preliminarni dnevni red nalazi se u pratećim dokumentima.