Hrvatske građevinske tvrtke na najvećem sajmu obrtnih zanimanja – IHM München

HGK
Delegacija HGK u Munchenu
Vrijeme održavanja: 08.03.2017. - 10.03.2017.

Predstavnici 15 građevinskih tvrtki, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, sudjelovali su od 8. do 10. ožujka na najvećemu međunarodnom sajmu obrtnih zanimanja i završnih radova u graditeljstvu – IHM München (Internationale Handwerksmesse).

„S obzirom na to da je ovo jedan od najvećih svjetskih sajmova obrtnih zanimanja, hrvatske tvrtke imale su pravu priliku za razgovore s partnerima iz Njemačke, ali i drugih zemalja te za uspostavljanje novih kontakata s dobavljačima“, istaknuo je viši stručni suradnik Sektora za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo HGK Marko Cindrić.

U sklopu izaslanstva HGK, bile su zastupljene sljedeće tvrtke: Stas, Agatić, Sunce-projekt, Kajfa, HIB, Istropa, KAZ, Anselmo ing, Petroša ing, Vit projekt, Votum, Arhig, Begić, Crnov i Vodoinstalateri Balog.

Uz tehnološki napredna rješenja u području građevinskih alata, ovogodišnji IHM u prvi je plan stavio zdravu gradnju pod geslom Dobar život treba zdravu gradnju. Ostale tematske cjeline, uz graditeljstvo, bile su obrt i dizajn, uređenje vrta i kuhinje te kuhinjska oprema.

Inače, sajam Internationale Handwerksmesse najvažniji je međunarodni sajam obrta na kojemu inovativni poduzetnici mogu predstaviti svoje proizvodne ideje i razvoj. Usmjeren je na gradnju i modernizaciju, vanjsku izgradnju, stanovanje i rad te na unutarnje uređenje. Sajam je okupio 800 izlagača iz 35 zemalja.

Organizatori

Sektor za graditeljstvo i komunalno gospodarstvo organizator gospodarske delegacije Tel.: +385 1 460 6707, +385 1 461 9250 Fax: +385 1 460 6734 E-mail: graditeljstvo@hgk.hr