Vrijeme održavanja: 09.06.2021.

Objavljeno: 21. 05. 2021. , Ažurirano: 21. 05. 2021.

Međunarodna trgovačka komora (ICC) Hrvatska i Hrvatska gospodarska komora s velikim vas zadovoljstvom pozivaju na besplatan webinar ICC Model Contract on Commercial Agency and Distributorship – How to Avoid Typical Risks in Your Negotiations koji će se održati u srijedu, 9. lipnja, u 9:00 sati, putem platforme MS Teams.

Tema webinara

Svaka međunarodna poslovna transakcija zahtijeva precizan temeljni ugovor. S obzirom na to da većina tvrtki nije u mogućnosti priuštiti si odvjetnika za svaku transakciju, pouzdani standardni modeli ugovora, koji uzimaju u obzir globalno prihvatljive i djelotvorne ugovorne standarde, mogu tim tvrtkama pružiti alat presudan za upravljanje njihovim međunarodnim poslovima. Bez pristupa modelima ugovora, mala i srednja poduzeća u posebno su nepovoljnom položaju jer riskiraju izgradnju pravne osnove svojih međunarodnih poslovnih odnosa na ugovorima koji su ili sastavljeni bez ikakve profesionalne pravne podrške ili koje je nametnula druga strana. Velike tvrtke, sposobne platiti korporativnog pravnika ili outsourcati pravne usluge, također mogu imati koristi od modela ugovora te vrste.

Cilj ovog webinara je pomoći sudionicima u ispravnom odabiru najprikladnijih ugovora za međunarodno poslovanje te u njihovom učinkovitom korištenju.

Kome je webinar namijenjen?

Ovaj interaktivni webinar namijenjen je svima onima koji rade u međunarodnoj trgovini (privatni sektor); internim, kao i vanjskim savjetnicima, koji pregovaraju, izrađuju, tumače i izvršavaju međunarodne ugovore o prodaji, distribuciji i trgovačkom zastupanju. Relevantan je i svima onima koji se bave nabavom, prodajom, pravom i financijama, kao i svima onima koji kao menadžeri trebaju podučavati i nadzirati te odjele te onima koji trebaju rješavati sporove.

Predavačica

Valle García de Novales je odvjetnica specijalizirana za trgovačko pravo s više od 30 godina iskustva korporativne pravnice koja se bavi prekograničnim transakcijama. Članica je Komisije za trgovačko pravo i praksu ICC-ja i predsjednica Komisije za trgovačko pravo i praksu ICC-ja Španjolska. Redovita je predavačica i trenerica na sveučilištima i u tvrtkama na temu međunarodnih ugovora, Incoterms® pravila, dokumentarnih akreditiva i inozemnih ulaganja.

Radni jezik: engleski jezik

Prijave

  • sudjelovanje je besplatno
  • prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice u nastavku
  • nakon što se prijavite, dobit ćete upute za povezivanje na webinar
  • rok prijave sudionika: ponedjeljak, 7. lipnja   

Osoba za kontakt

  • za sva dodatna pitanja o organizaciji webinara možete se obratiti Ani Marguerite Tomulić, u Tajništvu ICC-ja Hrvatska (e-adresa: atomulic@hgk.hr; tel.: 01/ 4561-553).

 

Program

Vrijeme Aktivnost
09.06.2021
09:00 - 09:30 ICC Model Contracts (What is their aim; How to choose the right one; How to use ICC Model Contract on Commercial Agency and Distributorship)
09:30 - 12:00 Main Topics to Address Under International Commercial Agency and Distributorship Contracts (Products, Territory and Clients; Exclusivity, Guaranteed Targets and Non-Competition; Sales through the Internet; Commission; Effects of Termination: Goodwill Indemnity/Compensation for Loss; Governing Law and Dispute settlement: Freedom of Choice?; Q&A)
10:30 - 10:40 Kratka pauza