MIRTA-KONTROL u Frankfurtu sklopila posao težak 15 tisuća eura

HGK
Predstavnici tvrtke MIRTA-KONTORL u društvu Jagode Divić, više strušne suradnice HGK
Vrijeme održavanja: 09.05.2017. - 12.05.2017.

Nastup na međunarodnom sajmu specijaliziranom za područje tehničkoga i netkanog tekstila, Techtextil u Frankfurtu, koji se održava od 9. do 12. svibnja, tvrtki MIRTA-KONTROL iznjedrio je posao težak 15 tisuća eura.

Tvrtka MIRTA-KONTROL potpisala je predugovor o prodaji dvaju ispitnih uređaja namijenjenih ispitivanju toplinske otpornosti materijala zaštitne opreme za ispitni laboratorij TTS u Tunisu. „Zadovoljni smo sklopljenim poslom. Nastup na sajmu ovog tipa daje ozbiljnost tvrtki, otvaraju se prilike za novu poslovnu suradnju, a lakše ih je sklopiti kad se upoznate s direktorom i isprobate uređaj odmah, nego li internetskim putem“, kazao je Marijan Povodnik, vlasnik tvrtke.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore na sajmu su se ove godine predstavili Galeb, Čateks, Odjeća, P-MTČ i MIRTA KONTROL. Hrvatske tvrtke izrazile su izuzetno zadovoljstvo brojem posjeta štandu, ali osobito brojem novih potencijalnih partnera koji su iskazali konkretan interes za proizvode naših tvrtki gdje se ukupan broj popeo na više od 250 novih potencijalnih kupaca s područja Europske unije i ostatka svijeta.

„Mislim da 250 konkretnih upita dovoljno govori o ozbiljnosti i važnosti sajma. Posjetitelji nisu dolazili pokupiti kataloge, već sklopiti poslove. Open space štand ove godine bio je pun pogodak, uočljivi smo i šaljemo poruku zajedništva. Posjećenost je bila izuzetno velika“, kazala je poslovna tajnica Udruženja tekstilne i odjevne industrije HGK Jagoda Divić.

Sajam Techtextil najveći je stručni sajam na svijetu za područje tehničkog i netkanog tekstila. Višestruki raspon primjene tehničkog i netkanog tekstila od proizvoda za automobilsku industriju, do onih koji se primjenjuju u arhitekturi, medicini, odjeći sportu, vojnoj industriji, predstavio je inovativnu snagu tekstilne industrije i ove godine ponovno zabilježio rast broja izlagača i posjetitelja. U odnosu na 2015. godinu kada je svoje proizvode izložilo 1.389 izlagača, ove godine broj se popeo na 1.477, a prvi dan sajma ove godine u odnosu na 2015. posjetilo je 10.000 više posjetitelja.

Kontakti

  • Jagoda Divić viši stručni suradnik Tel: +385 1 460 6755 Email: jdivic@hgk.hr