Hrvatski proizvođači na sajmu male brodogradnje i nautičke opreme BOOT 2017

Vrijeme održavanja: 21.01.2017. - 30.01.2017.

Od 21. do 30. siječnja u Düsseldorfu se održava 48. Međunarodni sajam male brodogradnje i nautičke opreme BOOT, pod motom Expirience 360º Water Sports.

Najznačajniji je to međunarodni europski sajam koji okuplja svjetske proizvođače brodova, jedrilica, jahti, glisera, gumenjaka, skutera, brodskih i izvanbrodskih motora, opreme za ribolov i ronjenje, jedrenje, odjeće i obuće za sportove na vodi, servisere plovila, charter-tvrtke, marine te stručna udruženja u vezi s nautikom.

Sajam je mjesto susreta znanosti i struke, a prati i niz stručnih skupova u organizaciji udruga malih brodograditelja, među kojima je najvažniji skup koji organizira europsko udruženje male brodogradnje European Boating Association.

Posljednji sajam BOOT 2016 okupio je gotovo 250 tisuća posjetitelja, 1833 izlagača iz 65 zemalja koji su svoje proizvode i usluge predstavili na površini od 213 400 četvornih metara.

Hrvatska gospodarska komora prvi je put organizirala izlaganje na sajmu na štandu veličine 20 četvornih metara u hali 13, štand 13E15 na kojem su izloženi promotivni materijali tvrtki koje su na poziv HGK poslale svoje kataloge, brošure i ostale promotivne materijale.

Svoje proizvode putem kataloga predstavile su tvrtke iz Udruženja male brodogradnje, Zajednice proizvođača brodske opreme, serviseri plovila, tvrtka Bimexprom d. o. o. iz Zagreba, proizvođač gumenih čamaca i prikolica za brodove, tvrtka Adria Mar d. o. o. iz Zagreba, proizvođač ribarskih, specijalnih i vojnih brodova, Tehnix d. o. o., Donji Kraljevac, proizvođač opreme za zbrinjavanje okoliša; AD Brodovi d. o. o., Solin-Salona group d. o. o., Solin, proizvođač sportskih brodova i jedrenjaka; NOA Yachting d. d., Kaštel Sućurac, Hrvatski klaster konkurentnosti pomorske industrije MarC, Fakutet strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Marmontis d. o. o., Split, tvrtka za opremanje luka i marina te Tehnomont d.o.o. iz Pule.

Predsjednik Udruženja male brodogradnje Boris Vukušić istaknuo je važnost nastupanja na inozemnim sajmovima i održavanje kontinuiteta prezentacije na domaćim sajmovima Nautika Zagreb i Rijeka Nautika Show koji su i promovirani na štandu HGK.

Rukovoditelj prodaje u tvrtki AD Brodovi d. o. o. Ivan Kljaković Gašpić istaknuo je važnost snažnijeg povezivanja i jačanja pozicije domaće brodogradnje u okviru charter-flote Hrvatske.

Voditeljica Odjela za prerađivačku industriju HGK Gordana Ribarić razgovarala je s hrvatskim tvrtkama, HTZ-om, stranim poslovnim partnerima, predstavnicima drugih međunarodnih sajmova te predstavnicima srodnih asocijacija i strukovnih udruženja. Dogovorena je i snažnija suradnja s časopisom Yachts Croatia.

Za više informacija o sajmu kontaktirajte tajnika Udruženja male brodogradnje Slavena Štrkovića ili Gordanu Ribarić (tel.: 01 4606-705; gribaric@hgk.hr).

Kontakti

  • mr. sc. Gordana Ribarić voditelj Odjela za prerađivačku industriju Tel: +385 1 460 6740 Email: gribaric@hgk.hr
  • Slaven Štrković stručni suradnik Tel: +385 1 460 6736 Email: sstrkovic@hgk.hr

Organizatori

Sektor za industriju i IT organizator nastupa na sajmu Tel.: +385 1 460 6701, +385 1 460 6705 Fax: +385 1 460 6737 E-mail: industrija@hgk.hr