UVODNA RIJEČ

Poštovani poduzetnici,

Kao predsjednik Hrvatske gospodarske komore pozivam vas da na putu ostvarenja svoje poslovne vizije koristite sve resurse ove gospodarske institucije koja je svojim djelovanjem od 1852. Godine stvorila iznimno snažnu bazu znanja i podataka, kontakata, kao i mrežu poslovnih partnera, u zemlji i inozemstvu.

Imajući na umu hrvatske prilike u općim globalnim uvjetima, prilagođavajući se svijetu koji se mijenja, mi zajedno moramo tražiti nove, vlastite modele za uspjeh, uz svijest da na velikom regionalnom, europskom i svjetskom tržištu isključivo zajedničko djelovanje jamči prosperitet.

Hrvatska gospodarska komora vam nudi čitav niz informacija, baza podataka, poduzetničkih edukacija, pravno vas savjetuje, pomaže u pronalasku poslovnih partnera, sufinancira nastupe na sajmovima, nudi informacije o izvorima financiranja poduzetnika te savjetuje pri apliciranju za EU sredstva. Obavještava vas o međunarodnim natječajima.

Djelujući unutar komorskih udruženja možete utjecati na izmjenu propisa, komorski kontakti mogu vam biti potpora kod lokalnih razvojnih agencija, razvojnih banaka, drugih državnih institucija, preporuka komercijalnoj banci ili pri javnoj nabavi poslova, u zemlji ili inozemstvu. Komora poznaje uvjete poslovanja na svim stranim tržištima i umrežena je s gospodarskim asocijacijama diljem svijeta.

Na vašem putu uspjeha susretat ćete se s mnogim teškim trenucima jer je to sastavni dio poslovnih izazova. U svim tim situacijama ne oklijevajte obratiti se Komori, putem županijskih komora u vašoj županiji, sektorima, središnjici u Zagrebu, ili našim predstavništvima u inozemstvu.

Hrvatska gospodarska komora vaš je partner na vašemu poslovnom putu. Komorska vrata uvijek su vam otvorena, a djelatnici Komore na raspolaganju za sve vrste potrebnih poslovnih informacija i usluga. Stoga, koristite vaše pravo na našu uslugu!