Vrijeme održavanja: 08.05.2019. - 10.05.2019.

Objavljeno: 25. 04. 2019. , Ažurirano: 25. 04. 2019.

Lječilišne ustanove i usluge medicinskog wellnessa u mnogim europskim zemljama čine i do 25 posto turističkih prihoda. Pokretači su gospodarskog razvoja regija, zapošljavaju lokalno stanovništvo i rade cijelu godinu. Gosti zdravstvenog i lječilišnog turizma ostvaruju iznadprosječnu potrošnju i borave duže od prosjeka.

Predstavnici ove rastuće niše turizma, s prihodima na razini EU višima od 47 milijardi eura, okupit će se od 8. do 10. svibnja u Termama Tuhelj na godišnjem kongresu organizacije European SPAS Association (ESPA), uz suorganizaciju HGK i partnerstvo HTZ-a. Događanje će okupiti predstavnike 21 europske zemlje, a tijekom kongresa dodijelit će se i nagrade ESPA Innovation Awards za inovativnost pružatelja medicinskog wellnessa i spa hotela, kao vrlo bitne reference u zdravstvenom turizmu.

Cilj kongresa je popratiti nove trendove i inovacije na polju zdravstvenog turizma, kroz predstavljanje najboljih praksi i novih nišnih tržišta u lječilišnom, spa i wellness turizmu. Sudionici će moći saznati i kako kreirati ponude za putnike s tržišta izvan EU, s fokusom na Rusiju, Kanadu i SAD. Kongres se održava pod sloganom Secrets of life balance – a life full of well being budući da će uz stručne teme uključivati i edukacije kako kroz prehranu, relaksaciju i uživanje u hobijima možemo prevenirati zdravstvene probleme.

Sudionici mogu izabrati jednodnevnu kotizaciju od 130 eura ili kotizaciju za cjelokupan program od 290 eura. Hrvatska gospodarska komora članicama HGK sufinancira sudjelovanje na kongresu s 50 posto za jednodnevnu kotizaciju i za kotizaciju za cjelokupan kongres. Članice HGK se za sudjelovanje u kongresu mogu prijaviti na POVEZNICI.

ESPA je krovna organizacija europskoga zdravstvenog turizma, osnovana 1995. godine u Bruxellesu, koja okuplja i lobira za 21 europsku državu članicu, kao i klastere, regionalna udruženja i gradove toplice, institute za istraživanja i obrazovne ustanove. ESPA kongres najveća je manifestacija ove organizacije koja okuplja ESPA članove i partnere, stručnjake zdravstvenog turizma, promotore termalnih voda i ostalih ljekovitih čimbenika, edukatore za marketing i unapređenje kvalitete zdravstvenih ustanova te brojne inozemne novinare. Detaljan program kongresa i informacije o predavačima nalaze se na web stranici kongresa.