HR Eko forum 2016. – Kriteriji kvalitete kao čimbenik jačanja povjerenja u ekološke proizvode

Vrijeme održavanja: 18.11.2016.
Tvrtka Biovega u petak, 18. studenoga, u Središnjici HGK (Rooseveltov trg 2) treći put organizira HR Eko forum, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom.

HR Eko forum 2016. poslovna je konferencija čiji je cilj pregled aktualnih trendova i sagledavanje potencijala poslovanja na tržištu ekoloških proizvoda u Hrvatskoj. Na Forumu će nastupiti domaći i inozemni stručnjaci te će prvi put u Hrvatskoj govoriti Markus Arbenz, izvršni direktor IFOAM-a (International Foundation for Organic Agriculture). 

Hrvatsko tržište ekoproizvoda razvija se više od 20 godina te bilježi kontinuiran rast. U brojnim izazovima s kojima se susreću njegovi dionici, u ovoj fazi razvoja ističe se pitanje dosljednosti definiranja i primjene standarda ekološke kvalitete, koji su temelj razlikovnosti ekoproizvoda, ali i povjerenja kupaca. Ovo područje poslovanja nudi iznimno široki prostor za rast i razvoj, ali nosi i velike rizike koje treba uvažiti kako bi tržište zadržalo svoj integritet.

Stoga će središte pozornosti ovogodišnjega HR Eko Foruma biti upravo na standardima kvalitete kojima će se pristupiti cjelovito te će se propitati mogućnosti integracije ekoloških načela u trima segmentima (osobna ekologija i vizija samoga organskog pokreta, tržišni potencijali i regulatorni mehanizmi), ali i institucionalnim djelovanjem.

Na ovogodišnjem će Forumu prvi put u RH izlagati izvršni direktor udruženja IFOAM Markus Arbenz, stručnjak za regulatorna pitanja u području ekološke poljoprivrede, a nastupit će i još dva istaknuta IFOAM-ova predstavnika – Konrad Hauptfleisch i Bernward Geier.

Na Forumu izlažu i poznati domaći stručnjaci (Zlatko PejićJadranka Boban Pejić, Darko ZnaorAna Marušić Lisac, Jelena Petrov), dok će mjerodavne institucije predstaviti Darija Musulin, pročelnica odjela za integriranu ekološku poljoprivredu pri Ministarstvu poljoprivrede, te viša poljoprivredna inspektorica za ekološku proizvodnju Dubravka Malić.

Važni zaključci HR Eko Foruma, s konkretnim primjerima aktualnosti na domaćem tržištu, donosit će se na panelu koji će istaknuti aktualne rizike i pitanja s kojima se susrećemo u svakodnevnom poslovanju u pogledu definiranja i deklariranja ekološke kvalitete.

Nastavljajući započetu tradiciju, i ove će se godine dodijeliti priznanja za dostignuća i doprinos razvoju hrvatskog eko tržišta. 

HR Eko Forum usmjeren je na promociju eko poljoprivrede i tržišta ekoloških proizvoda, a organizira ga tvrtka Biovega, članica IFOAM-a, uz potporu Hrvatske gospodarske komore i Ministarstva poljoprivrede.

Izlaganja će biti dvojezična (hrvatski / engleski).

Ovdje se prijavite se na HR Eko Forum.

Kontakti

  • Dražen Miloloža Viši stručni suradnik Tel: + 385 1 4561 525 Email: dmiloloza@hgk.hr