Vrijeme održavanja: 26.08.2016.

Povezivanje komora regije Baltik-Adriatik-Crno more

Objavljeno: 18. 08. 2016. , Ažurirano: 25. 08. 2016.

Dubrovnik Forum održat će se 25. i 26. kolovoza, a okupit će visoke dužnosnike 12 država članica Europske unije, odnosno Austrije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Estonije, Mađarske, Latvije, Litve, Poljske, Rumunjske, Slovačke i Slovenije, tj. zemalja koje se protežu preko područja između triju europskih mora – Jadranskog, Crnog i Baltičkog. Pružit će im time izvrsnu priliku za poboljšanje gospodarskih odnosa i suradnje između navedenih zemalja.

Hrvatska gospodarska komora prepoznala je ovu inicijativu i Forum kao izvrsnu priliku za okupljanje predstavnika gospodarskih komora iz navedenih zemalja, intenzivirajući tako suradnju duž koridora Jadran-Baltik-Crno more, s ciljem stvaranja dodatnog impulsa za poduzetnike i poticanje njihove suradnje.

S tom svrhom Hrvatska gospodarska komora u okviru Dubrovnik Foruma organizira zajedničku panel-raspravu, tijekom koje će se razmijeniti ideje o budućoj suradnji i perspektivama gospodarskih odnosa u regiji, usredotočujući se na ostvarenje projekata iz područja energetike i infrastrukture, digitalizaciju te poduzetničko učenje kao ključ za povećanje konkurentnosti tvrtki iz regije na međunarodnom tržištu.

Napominjemo da je prvi dan Dubrovnik Foruma zatvorenog tipa, dok je drugi otvoren za sudjelovanje zainteresiranoj javnosti. Sudionici panela u organizaciji HGK pozvani su sudjelovati i u ostalim četirima panelima predviđenima programom za 26. kolovoza.

Službeni je jezik događanja engleski, s osiguranim simultanim prijevodom na hrvatski jezik, a sudjelovanje se ne naplaćuje.

Prijave za panel zaprimat će se zaključno s 19. kolovozom, putem online obrasca.