HGK na 13. Međunarodnom pčelarskom sajmu u Gudovcu

Vrijeme održavanja: 11.02.2017. - 12.02.2017.

Na 13. Međunarodnom pčelarskom sajmu koji je održan 11. i 12. veljače na sajamskom prostoru u Gudovcu kod Bjelovara, na zajedničkom izložbenom prostoru HGK nastupile su tvrtke i obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Virovitičko-podravske, Osječke, Zagrebačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, ukupno dvanaest izlagača koji su ujedno i prodavali svoje proizvode sa sajamskim popustom: med i proizvode od meda, opremu za proizvodnju i pakiranje meda, poljoprivredne proizvode, voćno vino, začine, čajeve, čarape, anatomske kožne papuče, rukotvorine od drveta i pruća, slike, radne cipele i zaštitnu radnu odjeću za pčelare.

Sajamsku manifestaciju otvorio je Tugomir Majdak, državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede, uz nazočnost brojnih predstavnika gospodarstva, lokalne samouprave, društveno-političkog života te izlagača i posjetitelja sajma.

Na najvećemu pčelarskom sajmu u Republici Hrvatskoj nastupilo je 150 izlagača te ga je posjetilo oko deset tisuća posjetitelja iz Republike Hrvatske i okolnih država. Pčelarski je sajam bio podijeljen u tri cjeline: izložba i prodaja meda i pčelinjih proizvoda, izložba i prodaja pčelarske opreme te stručne edukacije za proizvođače pčelinjih proizvoda. Uz tradicionalni Pčelarski sajam održana je izložba vina i vinogradarske opreme, na kojoj je, u organizaciji HGK, sudjelovao jedan izlagač s voćnim vinom vlastite proizvodnje.

Sajamska manifestacija bila je obogaćena kulturno-umjetničkim programom uz brojne prezentacije pčelarske i vinarske opreme, a i kušanjima domaćih gastronomskih delicija.

Kontakti

  • Miljenko Juratovac Viši stručni referent Tel: +385 43 274 063 Email: mjuratovac@hgk.hr