Objavljeno: 26. 03. 2020. , Ažurirano: 27. 03. 2020.

Snažan potres u Zagrebu nanio je veliku štetu zgradama i infrastrukturi, stoga je Grupacija dimnjačara HGK, koja okuplja sva trgovačka društva iz ove djelatnosti, ponudila pomoć Gradu Zagrebu te dimnjačarima i upraviteljima zgrada s područja Grada Zagreba.

„U ovakvim trenucima gradskim službama Grada Zagreba, upraviteljima zgrada i zagrebačkim dimnjačarima dolazi velik broj upita zabrinutih građana te molbi za nužnim i hitnim intervencijama. Građanima je potrebno da to bude odrađeno u kratkom roku, za što su potrebni i resursi i djelatnici. Stoga je Grupacija dimnjačara ponudila pomoć rješavanjem elektroničkih i telefonskih upita te eventualnu operativnu pomoć na terenu kako bi se rasteretio sustav,“ rekla je potpredsjednica HGK za graditeljstvo i promet Mirjana Čagalj.

Dejan Lončarić, voditelj Grupacije dimnjačara HGK, ističe: „Kao struka, ali prije svega kao kolege dimnjačari iz ostatka Hrvatske znamo da se upiti i instrukcije ne mogu obavljati u isto vrijeme s operativnim radom na terenu te smo spremni ponuditi svaki oblik pomoći. Time možemo kolege iz Zagreba sljedećih nekoliko dana bar djelomično rasteretiti“, rekao je voditelj Grupacije dimnjačara HGK Dejan Lončarić.